Yassine El Ghanassy

I kjølvannet av signeringen som reddet sommeren til alle fans har Ashworth hentet inn en ung belgier som skal ha vært tett fulgt de siste par årene. Men hvem er så denne unge lovende El Ghanassy?

 

 

Yassine ble født i La Louvière i Belgia for nokså nøyaktig 22 år siden, men er av marokkansk opprinnelse, nærmere bestemt av en tidligere fotballspillers gener. Etter bare en håndfull med A-lagskamper i 2008 for lokale La Louvière ble han hentet til berømte Gent, hvor han har spilt og prestert på en jevn basis.

 

Det første man ser i El Ghanassy er dribleferdigheter og en hurtighet og list til å komme seg dit ting skjer i angrepet. Det man gjerne kan spørre seg er hvorvidt vår nye nr. 10 er fysisk skikket til å bidra med noe på vårt nivå. Ulikt vår forrige nr. 10 (for dem som husker hvem det var) er El Ghanassy kun 173cm på sokkelesten og ikke av verdens bredeste bygning. Ut ifra hva som er lagt ut av YouTubevideoer av leiesoldaten vår er det hans majestetiske teknikk det først og fremst fokuseres på. Hvor ofte blir driblekonger avgjørende i Premier League-oppgjør? I sitt første intervju med wba.co.uk nevnes disse ferdighetene titt og ofte, men det trekkes også fram at han har en uvanlig høy fart - noe som er mer interessant for oss i en såpass fysisk turnering. YouTube viser også glimt av god presisjon i innlegg, noe som også er verdifullt i vår type fotball. I forumet har det blitt foreslått at El Ghanassy er hentet inn til å overta Tchoyis plass i troppen, og som de fleste av oss sannsynligvis merket seg var Somen også glad i den driblende delen av spillet, uten at det nødvendigvis sikret oss så altfor mange poeng.

 

Med en økende mangel på naturlige kantspillere kan El Ghanassy være et godt strategisk scoop som gir oss dybde i laget om ikke annet. I følge ryktene skal giganter som Manchester City ha fulgt gutten tett rundt forrige overgangsvindu, noe som gjør seg bra som referanse. Absolutt en spennende spiller, og ros må gis til Ashworth med tanke på avtalen han har skaffet oss på spilleren. Spesielt i Mowbrays dager ble mer eller mindre "unproven" spillere hentet for drøye summer og på lange kontrakter. Her har vi en låneavtale som ikke skal koste oss særlig mye, samtidig som at vi visstnok skal ha avtalt en sum av kurante £2mill for å gjøre signeringen permanent. Spillermessig en gamble, finansielt sett en god trygghet.

 

Det blir spennende å følge El Ghanassy gjennom pre-season og videre, imens kan dere kose dere med noen innblikk i vår nye manns repertoar:

 

 http://www.youtube.com/watch?v=5TgFOu-jUkQ