Managere

Tony Pulis

Tony Pulis

1. januar 2014 ble det bekreftet at vi har fått en ny manager igjen, etter at to mann ble prøvd og funnet lite tilfredsstillende i 2014. Tony Pulis kommer med bagasje, hetset for sin spillestil i tiden i Stoke, alltid med gode resultater mot Albion.


Sist var han i Crystal Palace, der han reddet dem fra nedrykk i 2013/2014-sesongen, før han trakk seg dagen før årets sesong startet, etter problemer med å samarbeidet\ med styret i klubben.

Nå er han altså plass her, og er tatt imot med åpne armer av de aller fleste virker det som. Han har sagt alle de rette tingene de første dagene, har fått styreformann Peace med på å kvitte seg med trenerne Kelly, Downing og Kiely, som etterhvert ble upopulære blant mange fans. Med seg på laget får han nå sin mangeårige medhjelper Dave Kemp, og bereiste Paul Jewell.


Alan Irvine

Alan Irvine

http://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Irvine_(footballer_born_1958)

A
lan Irvine fikk meget overraskende jobben som Albions nye Head Coach sommeren 2014, angivelig etter at Tim Sherwood sa nei. Irvine var i motsatt situasjon sommeren 2009, da Roberto Di Matteo ble ansatt i WBA. Hva som skjedde er det forskjellige versjoner av, men Irvine, som da var Preston-manager, sa han ble tilbudt jobben, men valgte å si nei. Albion sa at Di Matteo var førstevalget etter intervjuene og at Irvine aldri fikk jobbtilbudet.

I 2014 gjorde Irvine så inntrykk på styreformann Jeremy Peace at han til tross for det forventede opprøret blant fansen, fikk jobben. Etter sjefsjobber i Preston (kom til playoff i Championship 2008/09 før han fikk fyken etter en dårlig periode i 09/10) og Sheffield Wednesday (tok dem fra nedrykksplass i League 1, fikk fyken sesongen etter på tolvte plass midtveis) hadde han nå vært ansvarlig for akademiet til Everton i tre år. 

Alan Irvine er skotte, som så mange andre fotballmanagere, og jeg har lært at etternavnet hans uttales som Irwin, 'win' ikke noe 'vain' på slutten. 

 

Midlertidige managere

En oversikt over Albions midlertidige manager gjennom årene:

Keith DowningKeith Downing (født 1965) , 5 kamper, 6 poeng, Desember 2013-Januar 2014

Keith Downing ble født lokalt, i Oldbury og spilte mesteparten av sin karriere på midtbanen til Wolves. Avsluttet i Hereford i 1999 før han gikk over i trener-karriere i samme klubb, og så videre til Wolverhampton. i 2004 ble han hentet av John Ward som assistent-manager i Cheltenham. Her fikk han tre år senere jobben som manager, men det gikk dårlig og han ble sparket et drøyt år senere. Etter et kort opphold i Port Vale hentet Albion ham inn som juniortrener, etter det har han gått gradene via reservelaget opp til assistent-manager, og i desember 2013 fikk han sjansen til å styre skuta en liten stund etter at Steve Clarke fikk fyken etter 0-1 mot Cardiff. Hans siste kamp ble et 0-1 tap i Southampton, med Pepe Mel på tribunen, klar til å ta over. Downing fikk fortsette som assistent under Pepe Mel (selv om spanjolen sikkert helst ønsket noe annet), og beholdt også plassen i trener-teamet da Alan Irvine ble ansatt sommeren 2014.

http://en.wikipedia.org/wiki/Keith_Downing

Les mer: Midlertidige managere

Underkategorier