Midlertidige managere

En oversikt over Albions midlertidige manager gjennom årene:

Keith DowningKeith Downing (født 1965) , 5 kamper, 6 poeng, Desember 2013-Januar 2014

Keith Downing ble født lokalt, i Oldbury og spilte mesteparten av sin karriere på midtbanen til Wolves. Avsluttet i Hereford i 1999 før han gikk over i trener-karriere i samme klubb, og så videre til Wolverhampton. i 2004 ble han hentet av John Ward som assistent-manager i Cheltenham. Her fikk han tre år senere jobben som manager, men det gikk dårlig og han ble sparket et drøyt år senere. Etter et kort opphold i Port Vale hentet Albion ham inn som juniortrener, etter det har han gått gradene via reservelaget opp til assistent-manager, og i desember 2013 fikk han sjansen til å styre skuta en liten stund etter at Steve Clarke fikk fyken etter 0-1 mot Cardiff. Hans siste kamp ble et 0-1 tap i Southampton, med Pepe Mel på tribunen, klar til å ta over. Downing fikk fortsette som assistent under Pepe Mel (selv om spanjolen sikkert helst ønsket noe annet), og beholdt også plassen i trener-teamet da Alan Irvine ble ansatt sommeren 2014.

http://en.wikipedia.org/wiki/Keith_Downing


Michael AppletonMichael Appleton (født 1975), 1 kamp,1 poeng, Februar 2011

Michael Appleton spilte for Manchester United i sine yngre dager, men klarte aldri å spille seg inn i A-lagsdiskusjonen, og gikk til Preston for rekordsummen £500.000 i 1997. Her gjorde han sine saker så bra at Gary Megson hentet ham til Albion i januar 2001. Ett snaut  år senere pådro han seg en kneskade på trening, som han aldri ble frisk av. Etter dette tok han sin trenerutdanning og begynte med yngre lag i klubben. I juni 2009 hadde han jobbet seg opp til førstelagstrener, og da Roberto Di Matteo og Eddie Newton måtte gå i februar 2011 fikk han oppgaven med å styre laget til en ny mann var på plass. Undertegnede stod i clubshoppen dagen før kamp mot West Ham da Roy Hodgson ble utnevnt til ny manager, men Appleton fikk likevel være sjef i hjemmekampen neste dag mot West Ham. Her begynte det riktig så bra, 3-0 til pause, men det raknet helt etter pause og Albion var til slutt heldige som klarte 3-3. Kampen huskes ellers for en helt forferdelig halvtime av innbytter Giles Barnes. Appleton fikk fortsette som assistent under Hodgson, og fikk så på høsten sin første riktige manager-jobb, i kriserammede Portsmouth, før han kjapt flyttet både til Blackpool og Blackburn.

http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Appleton


Frank BurrowsFrank Burrows (født 1944) , 2 kamper, 1 poeng. Oktober 2004
Chelsea (H) 1-4, Southampton (B) 2-2

Burrows tok over etter at Megsons Albion hadde tapt 0-3 med glans mot Crystal Palace i Albions andre sesong i PL. Han gjorde bare ett bytte til Chelsea-kampen, Neil Clement kom inn for Bernt Haas, og Albion var best i første omgang, men gjestene scoret på overtid, og etter pausen var de overlegne selv om Gera reduserte til 1-2 kjapt etter 0-2 målet.

http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Burrows 

  

Cyrille Regis
Allan Evans

Cyrille Regis/Allan Evans, 1 kamp, 3 poeng. Mars 2000
Tranmere (H) 2-0

Brian Little holdt ikke ut en sesong en gang på The Hawthorns. Etter en forferdelig kamp mot Birmingham (H 0-3), og et like ille radio-intervju etter kampen fikk styret nok, og sendte ham på dør. Assistentene Regis og Evans fikk ansvaret for å stable et lag på banen hjemme mot Tranmere tre dager senere, og den første endringen kom i mål. Stakkars Chris Adamson ble erstattet av Brian Jensen som ble hentet inn fra Alkmaar dagen før Blues-kampen. I tillegg gjorde skader at Paul Hall og James Chambers ble erstattet av Lee Hughes og Andy McDermott. Kampen ble en stor suksess, Hughes og Flynn nettet like før og etter pause, og selv om Jensen måtte trå til med noen gode redninger var det en fullt fortjent seier for managerduoen før Gary Megson tok over to dager senere.
 

http://en.wikipedia.org/wiki/Cyrille_Regis
http://en.wikipedia.org/wiki/Allan_Evans

Richie Barker

John TrewickRichie Barker/John Trewick, 3 kamper, 3 poeng. Desember 1997
Stockport (H) 3-2, Sunderland (B) 0-2, Huddersfield (H) 0-2

Etter at Ray Harford hadde ført Albion helt opp i toppen av divisjon 1, stakk han av til QPR, og etterlot tømmene midlertidig til sin sjefsspeider Richie Barker, med trener John Trewick som medhjelper. Selv om Albion altså høyt oppe, hadde de tapt sine to siste kamper med 0-1, og derfor var det viktig å få en seier igjen, og den kom med 3-2 mot Stockport med mål fra Sneekes, Hughes og Hunt. Eneste bytte fra forrige kamp var at Tony Dobson erstattet David Smith på venstrebacken. De neste to kampene forble Albion igjen poengløse, og påtroppende manager Denis Smith fikk heller ingen god start på sin Albion-karriere med bare fire seire på de siste 23 ligakampene.

http://en.wikipedia.org/wiki/Richie_Barker_(footballer,_born_1939)
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Trewick


 
 

Arthur MannJohn TrewickArthur Mann/John Trewick, 3 kamper, 4 poeng. Januar 1997
Ipswich (B) 0-5, Port Vale (B) 2-2, Birmingham (B) 3-2

Styreformann Tony Hale fikk endelig nok av Albions noe arrogante manager Alan Buckley i januar 1997, etter drøyt to år i managerstolen, og hans assistent Arthur Mann fikk rollen som midlertidig manager, med John Trewick som støtte. Første kampen ble en katastrofe, 0-5 mot Ipswich, etter at Stacy Coldicott og Paul Holmes kom inn for Dave Gilbert og Kevin Donvan fra forrige kamp. To nye bortekamper fulget før Ray Harford ble manager, og her var ble det bra resultater etter at Paul Agnew og Peter Butler igjen kom inn i første-elleveren i stedet for Julian Darby og Shaun Murphy.

http://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Mann


 
 
 
 
 
 
 
 
 

John TrewickJohn Trewick, 1 kamp, 3 poeng. Desember 1994
Sheff. Utd (H) 1-0

Keith Burkinshaw og hans assistent Dennis Mortimer fikk fyken etter en drøy sesong med dårlige resultater etter opprykket i 1993 under Ossie Ardiles, og reservelagstrener John Trewick fikk sjansen til å lede laget i hjemmekampen mot Sheffield United. Med ett bytte, Coldicott inn for Gary Strodder, kjempet laget i land en 1-0 seier etter et mål midt i andre omgang fra Micky Mellon. På tribunen satt Grimsbys manager Alan Buckley, og innen et par dager var han ansatt som Albions nye manager.

http://en.wikipedia.org/wiki/John_Trewick

 

 

 

 

 

 

 

 
Image
Stuart Pearson

Stuart Pearson, 5 kamper, 7 poeng (januar1992, mellom Talbot og Gould)

Image
Brian Talbot

Brian Talbot, 4 kamper, 12 poeng (oktober 1988, etter Atkinson, fikk selv jobben etterpå)

Image
Nobby Stiles

Nobby Stiles, 2 kamper, 2 poeng (oktober 1985, etter Johnny Giles, fikk selv jobben etterpå) *

John Wile
John Wile

John Wile, 4 kamper, 4 poeng** (desember 1977, mellom Ronnie Allen og Atkinson)
Brian Whitehouse, 4 kamper, 6 poeng** (april 1975, mellom Don Howe og Giles)

* Fant ingen konkrete fakta som sier at Stiles var midlertidig manager, men han og Norman Hunter var Giles’ assistenter.
**omregnet til tre poeng for seier