Alan Irvine

Alan Irvine

http://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Irvine_(footballer_born_1958)

A
lan Irvine fikk meget overraskende jobben som Albions nye Head Coach sommeren 2014, angivelig etter at Tim Sherwood sa nei. Irvine var i motsatt situasjon sommeren 2009, da Roberto Di Matteo ble ansatt i WBA. Hva som skjedde er det forskjellige versjoner av, men Irvine, som da var Preston-manager, sa han ble tilbudt jobben, men valgte å si nei. Albion sa at Di Matteo var førstevalget etter intervjuene og at Irvine aldri fikk jobbtilbudet.

I 2014 gjorde Irvine så inntrykk på styreformann Jeremy Peace at han til tross for det forventede opprøret blant fansen, fikk jobben. Etter sjefsjobber i Preston (kom til playoff i Championship 2008/09 før han fikk fyken etter en dårlig periode i 09/10) og Sheffield Wednesday (tok dem fra nedrykksplass i League 1, fikk fyken sesongen etter på tolvte plass midtveis) hadde han nå vært ansvarlig for akademiet til Everton i tre år. 

Alan Irvine er skotte, som så mange andre fotballmanagere, og jeg har lært at etternavnet hans uttales som Irwin, 'win' ikke noe 'vain' på slutten.