Nyheter

Nyttårsforsett? Hold snittet.

tabell 31-12-02Nytt år, nye lodd. Vår tiende sesong i Premier League, her er litt tanker og tall om situasjonen vår når vi runder år.

Les mer: Nyttårsforsett? Hold snittet.

West Ham (B) søndag 28/11-15, kl. 15:05 (TV2 Sport Premium)

westhamMed stor sannsynlighet vår aller siste kamp på Upton Park (eller Boleyn Ground), søndag. Hvis ikke vi trekker West Ham borte i FA-cupen må vi sørge for å forlate stadion med tre poeng, og siste stikk. West Ham flytter inn på Olympiastadion neste sesong, og Upton Park blir vel leiligheter som så mange andre eldre stadioner er blitt de siste tjue årene eller så. Denne sesongen startet West Ham med to hjemmetap, men har ikke tapt på de neste fire på hjemmebane. Saido Berahino bør spille på søndag hvis statistikken teller, han har scoret i fire av de fem siste, mens Brown Ideye hadde sin store dag i vår i cupkampen i femte runde.

Les mer: West Ham (B) søndag 28/11-15, kl. 15:05 (TV2 Sport Premium)

Sesongstart

John Hartson har scoret mot Hull
Sesongen sparker igang sent for oss i år, mandagskamp mot Manchester City. Vanskeligere motstand enn de siste sesongene, men totalt sett siste ti år er vi ikke ukjente med tøff motstand fra starten. Fra 2008 til 2012 var vi gjennom alle de opprinnelige 'top 4'. 

Liverpool hjemme i 2012 blir nok stående lenge som en klassiker av en åpningskamp, Zoltan Gera startet ballet med en perlescoring, og det ble til slutt en fortjent storseier, men ellers ble det tre tap, med 0-6 mot Chelsea som den største nedturen. 
Arsenal borte var det vel lite håp foran, mens Manchester United hjemme ble litt som mange andre hjemmekamper mot topp fire, jevnt, men gikk filleveien på tampen, i dette tilfelle ved et selvmål av Steven Reid. 

Southampton hjemme i 2013 skulle være den enkle starten vi trengte, men det ble antiklimaks. I fjor fikk vi en ny 'enkel' oppgave, og snudde 0-1 til 2-1 mot Sunderland på The Hawthorns, men fikk en i mot fem minutter før slutt. Kanskje vi kan håpe på en reprise av 2006 da vår nye store veteranspiss debuterte (les: Lambert) med to mål, Albion-karrieren til John Hartson ble dessverre likevel ikke noen suksess.

Ellers sier statistikken at siste fem års seriemestere alle har startet sesongen på en mandag, og sist vi møtte Manchester City i serieåpningen, rykket vi ned (2005/06)


Steven Reid scorer selvmål mot Manchester UnitedÅpningskamper siste ti sesonger:

14/15 Sunderland (H) 2-2  Berahino 2
13/14 Southampton (H) 0-1
12/13 Liverpool (H) 3-0  Gera, Odemwingie (str.), Lukaku    Geras mål - Youtube
11/12 Manchester United (H) 1-2  Long
10/11 Chelsea (B) 0-6
09/10 Newcastle (H) 1-1 (Championship)  Martis
08/09 Arsenal (B) 0-1
07/08 Burnley (B) 1-2 (Championship)  Phillips
06/07 Hull (H) 2-0 (Championship)  Hartson 2
05/06 Manchester City (B) 0-0
04/05 Blackburn (B) 1-1  Clement

2015/16 sparker igang

premier-league
2015/16-sesongen av Premier League sparker igang lørdag. Her finner du en del forhåndsstoff om Tony Pulis' mannskap. (Fyller på etterhvert som det dukker opp mer)

TV2

Nettavisen

The Guardian

Talksport

Sky Sports

Daily Mail

NBC Sports

Fantasy Football First

Birmingham Mail og en til fra Birmingham Mail

The Eagles BeakThe Eagles Beak

The Telegraph vurderer sesongens drakter

SB Nation

Fox Sports, alle spillere inn/ut, og tropper.

FourFourTwo

Playingfor90

Reddit

ITV

International Business Times (Bekreftet altså, fotball = business...)

90 minutes

VG

Aftenposten / Lars Tjærnås
Terminliste 

Spillerstall:

Keepere: Ben Foster, Boaz Myhill, Jack Rose, Alex Palmer (utlånt)

Forsvar: Craig Dawson, James Chester, Gareth McAuley, Jonas Olsson, Joleon Lescott, Sebastien Pocognoli, Christian Gamboa, Liam O'Neil, Callum Jones

Midtbane: Chris Brunt, James Morrison, Craig Gardner, Darren Fletcher, Claudio Yacob, James McClean, Callum McManaman, Serge Gnabry (innlånt), Sebastian Blanco (utlånt)

Angrep: , Solomón Rondón, Saido Berahino, Brown Ideye, Rickie Lambert, Victor Anichebe, Stephan Sessegnon, Adil Nabi, Tyler Roberts

Nye spillere i sommer:

James McClean

James McClean,kantspiller, 26 år, kom fra Wigan, antydet pris £1.5 millioner. Tok ham ikke lang tid å skape furore da han snudde seg bort under den Britiske nasjonalsangen under USA-turen. Han har også vært involvert i liknende stunts tidligere, i protest mot den Britiske hærens massakre i Derry i 1972 der flere personer fra hans nabolag ble drept. McClean representerer Irland selv om han er oppvokst i Derry, Nord-Irland. Han har fått meget bra kritikk etter sin innsats i de siste treningskampene før sesongstart, med flere fine assists.

 

 

 

 

chesterJamesJames Chester, midtstopper, 26 år, kom fra Hull, antydet pris £8 millioner. Kan høres litt dyrt ut, men Hull-fansen er lei seg for å miste ham, og statistikkene sier at han er helt i toppen i antall suksessfulle taklinger i Premier League sist sesong. Ingen tvil om at vi trenger ungt blod inn i midtforsvaret, så får vi se om han blir en ny mann å bygge forsvaret rundt. 

 

 

 

 

 

 

Rickie LambertRickie Lambert, spiss, 33 år, kom fra Liverpool, antydet pris £3 millioner. Storscorer i alle ligaens divisjoner, suksess i Southampton, tatt ut på Englands landslag, så solgt til Liverpool, og floppet der, med bare tre mål på 36 kamper (selv om del var som innbytter) Noen timer etter at han signerte for Albion scoret han to mål i treningskamp mot Bristol Rovers. Stor, hodesterk spiller, selv om alderen nok tynger litt bør han ha gode muligheter til å putte en del flere mål denne sesongen, i tospann med Berahino?

Serge Gnabry, kantspiller, 20 år, lån ut sesongen fra Arsenal. Har bare spilt atten kamper for Arsenal siden han kom til klubben for tre år siden, uvanlig nok heller ikke utlånt tidligere. Var skadet mesteparten av forrige sesong, men spilte i U-21 EM i sommer og bør vel ikke trenge så lang tid på bli kampklar. Gnabry har en far fra Elfenbenskysten, en mor fra Tyskland, og er oppvokst i Stuttgart, og var også derfra Wenger hentet ham.
Rondon60José Salomón Rondón Giménez, spiss, 25 år, smadret verdensrekorden(!) i spisskjøp (les: Ideye) da han signerte for £12 millioner samme dag som vi starter sesongen mot Manchester City. Noen likheter med Ideye-signeringen, men vi får jo håpe at det er andre som har scoutet Rondón. Masse mål i Spania, masse i Russland, masse for Venezuelas landslag. Snakker visstnok lite engelsk, men så god som han skal være på hodet er det ikke så farlig. Kom til Europa og Spania som 19-åring i 2008, jobbet seg oppover i Las Palmas og Malaga før han ble hentet til Russland med mange rubler. Rubin Kazan sendte ham videre til Zenit St. Petersburg, og nå er han altså her. Tidligere har det vært rykter om Liverpool (i sommer), og Arsenal for tre år siden.


Nye kontrakter er skrevet med Gareth McAuley (ut 15/16), Myhill (ut 16/17), Yacob (ut 16/17)


Unggutter som har skrevet proffkontrakt: Alex Palmer (keeper), utlånt til Kidderminster frem til jul. Kyle Howkins, Callum Jones, Danny Barbir, Ethan Ross, Zak Elbouzedi, Robbie McCourt, Shaun Donnellan. Ellers har vi klubben benyttet seg av sin opsjon på å forlenge kontraktene med Adil Nabi og Liam O'Neill.
Spillere som har forlatt oss:

Jason Davidson. Back fra Australia. Floppet, og frigitt, signert for Huddersfield
Andre Wisdom. Innlånt fra Liverpool. Klippekort under Irvine, danket ut av Dawson under Pulis, nå i Norwich.
Georgios Samaras. Flopp. Utlånt i vår. Frigitt nå. Ser ut til å havne i Sampdoria.
Sebastian Blanco. Flopp. Utlånt i vår. Var tilbake på treningsfeltet etter sommeren, men ser ut til å ha reist tilbake til Argentina på nytt låneopphold? Ingen fremtid i klubben uansett.
Graham Dorrans. Utlånt til Norwich i vår, og signerte fast i sommer. Hadde vel et par år igjen av kontrakten i WBA, men usikker på hvor mye vi evnt. fikk for ham. Fikk 189 kamper og 26 mål for Albion.
Youssouf Mulumbu. En annen 'veteran' i klubben. Frigitt etter sesongslutt og også han har havnet i Norwich. En 'moderne legende' i Albion, endte opp med 211 kamper/15 mål.
Chris Baird. Fikk en sesong, noen kamper, men ble aldri mer enn en potet/reserve. Nå fått kontrakt med Derby.

Unggutter frigitt etter sesongslutt: Donervon Daniels (nå Wigan), Alex Jones (Birmingham), Wes Atkinson (Notts County), Bradley Garmston (Gillingham), Kemar Roofe (Oxford), Mani O'Sullivan.

 

Giorgios Samaras

Trenger vi si noe mer?

Sesongen 2014/15 sparkes i gang!

 

121 spillere har spilt Premier League fotball for Albion i løpet av de åtte sesongene vi nå har vært med i det gode selskap. Her er litt småsnacks du kan lire av deg når vennene dine i United og Liverpool-drakter krangler om hvem som meste fortjener å vinne serien:

Av disse 121 spillerne er:

59 engelske
2 irske
2 nordirske
3 skotske
1 walisisk
54 andre nasjonaliteter


Her har jeg ikke brukt landslagsspill som kriteria, men rett og slett hvor spilleren er født/vokst opp. Noen tvilstilfeller var det. Boaz Myhill har jeg regnet som engelsk, han flyttet til England som 1-åring, mens Robert Earnshaw kom da han var fem, og Berahino vel da han var ti, begge disse står blant utlendingene. 

Les mer: Sesongen 2014/15 sparkes i gang!

Underkategorier