Match preview

Reading (B) FA-cup 5.runde, lørdag 20/2-16, 16:00 Tv2 Sport Premium 2/Sumo

reading-fcIngen frihelg på oss, vi er FA-cupens femte runde for tiende gang på bare trettiåtte år. Der møter vi Reading som har slått oss ut tre ganger de siste ti årene.

Fem av ti ganger har vi avansert til kvartfinalen, kun to av ti ganger har vi slått Reading, og enda sjeldnere på bortebane, sist var i 1995.

 

Koren64Siste ti 5.runde-kamper:

2015 (H) West Ham 4-0 Ideye 2, Morrison, Berahino
2010 (B) Reading 2-2 Koren, Mattock
omkamp (H) 2-3 Koren 2
2008 (B) Coventry 5-0 Brunt, Bednar 2 (1 str.), Miller, Gera
2007 (B) Middlesbrough 2-2 Kamara, Phillips
omkamp (H) 1-1 eeo 4-5 straffer, Carter
2002 (H) Cheltenham 1-0 Dichio
1990 (B) Aston Villa 0-2
1984 (H) Plymouth 0-1
1982 (H) Norwich 1-0 Regis
1979 (H) Southampton 1-1 A.Brown
omkamp (B) 1-2 eeo Cunningham
1978 (B) Derby 3-2 Regis 2, Johnston


Lukaku60Siste ti kamper mot Reading:

2012/13 PL (B) 2-3 Lukaku 2
2012/13 PL (H) 1-0 Lukaku
2011 FAC-3 (B) 0-1
2009/10 Ch. (B) 1-1 Tamas
2010 FAC-5 omk. (H) 2-3 eeo Koren 2
2010 FAC-5 (B) 2-2 Koren, Mattock
2009/10 Ch. (H) 3-1 Thomas 2, Mulumbu
2006 FAC-3 omk. (B) 2-3 eeo Chaplow 2
2006 FAC-3 (H) 1-1 Gera
2003/04 Ch. (B) 0-1



Swansea (H) tirsdag 2/2-16, 21:00, TV2 Sumo.

swanseaMidtukekamp i kveld, ikke så vanlig lengre i Premier League, som det var før i tiden i lavere divisjon, med flere kamper, utsatte kamper, etc. Derfor føles det ikke helt som kampdag i dag. Uansett, vi får besøk fra Wales. Swansea har holdt seg i Premier League nesten like lenge som oss (femte sesongen nå), og kanskje like overraskende. Plasseringer 11,9,12,8 like imponerende som vår 11,10,8 rekke før det gikk nedover. 'Rekken' før det var tre sesonger på nivå 2, tre på nivå 3, og fire i nederste divisjon, før den jevne klatringen startet. Siste tolv sesonger, laveste ligaplassering, tolvte plass.

SwanseaBGraham-Dorrans-001Interessant til i kveld er at siste tre sesonger har begge lag vunnet en kamp hver i oppgjørende. I 2012/13 vant hjemmelagene, i 13/14 ble det to borteseiere, mens forrige sesong var vi tilbake til seiere til hjemmelaget. Det samme skjedde også i høst da Swansea vant 1-0 hjemme. Rekken har også hver sesong gitt Swansea seier først, og oss seier i kampen senere i sesongen. Alt tyder derfor på seier til oss i kveld.

En annen litt spesiell sak vi ser fra tidligere oppgjør er målscorerene.  De siste ni mål er scoret av spillere som er mørkere i huden enn bleike briter.

Siste ti møter:

  

Sess B Swansa2015/16 (B) 0-1
2014/15 (H) 2-0 Ideye, Berahino
2014/15 (B) 0-3
2013/14 (B) 2-1 Sessegnon, Mulumbu
2013/14 (H) 0-2
2012/13 (H) 2-1 Lukaku, De Guzman (selvmål)
2012/13 (B) 1-3 Lukaku
2011/12 (H) 1-2 Fortuné
2011/12 (B) 0-3
2009/10 (B) 2-0 Dorrans, Miller

 

Peterborough (H) lørdag 30/1-16, 16:00, FA-cup 4.runde

peterboroCup igjen på lørdag, ikke så gøy som før i tiden kanskje, men merker i hvert fall selv likevel at det er litt ekstra deilig å vinne en cupkamp. Drømmen om å oppleve en cupfinale i min levetid er vel nå statistisk på hell, men rarere ting har skjedd. Nå skal vi ha Peterborough, igjen. Samme oppgjør, samme runde som i 2008, da vi gikk helt til semifinalen. Den gangen ble det en klar seier, på bortebane, men den gangen hadde vi også et målfarlig lag, med en offensiv manager i Tony Mowbray.

Peterborocup4FASiste ti 4.rundekamper

2015 Birmingham (B) 2-1 Anichebe 2
2012 Norwich (H) 1-2 Fortuné
2010 Newcastle (H) 4-2 Dorrans 2 (2 str.), Olsson, Thomas
2009 Burnley (H) 2-2 Koren, Kim (tapte omkampen)
2008 Peterborough (B) 3-0 Bednar, Koren, Phillips (str.)
2007 Wolves (B) 3-0 Kamara, Phillips, Gera
2005 Tottenham (H) 1-1 Earnshaw (tapte omkampen)
2003 Watford (B) 0-1
2002 Leicester (H) 1-0 Clement (str.)
1998 Aston Villa (B) 0-4

5 seire 2 uavgjorte 3 tap. Videre 50% av gangene.

4.rundekamper de årene vi endte opp med pokalen til slutt:

1968 Southampton (H) 1-1 Tony Brown (str.) (vant omkampen 3-2)
1954 Rotherham (H) 4-0 Johnny Nicholls 2, Ronnie Allen, Reg Ryan
1931 Tottenham (H) 1-0 Stan Wood
1892 Nottingham Forest (N) 1-1 Alf ‘Jasper’ Geddes
(Færre runder/lag med her, dette var semifinalen. Omkampen endte 1-1, andre omkamp 6-2)
1888 Walkover! Antar 4.runde hadde et oddetall-nummer med deltakere.

NewcastleFAcupJonas-Olsson-001

En annen magisk periode var da vi slo ut Newcastle i 2010, under Di Matteo. Etter at vi tapte 0-2 hjemme mot Cardiff 8. desember 2007 spilte vi tretti kamper, resten av sesongen, uten å gå målløse av banen. Vi spilte to kamper på rad mot Newcastle. 2-2 borte i serien, der vi ledet to ganger. Noen dager senere kjørte vi over dem på hjemmebane, 2-0 til pause, Graham Dorrans avgjorde kampen med sitt andre straffemål til 3-1 da Taylor ble utvist, så to mål av Andy Carroll betydde ikke så mye.

4.rundekampen i 2007 var en av fire seire mot Wolves denne sesongen. Ikke verst, også her med omtrent samme angrepsstyrken som i 2008.

Et annet lokaloppgjør i 1998, her gikk det galt andre veien. Første kamp mot Villa på åtte år, siden tapet i femte runde i 1990. Den ferske manageren Denis Smith hadde allerede nesten skapt Albion-historie ved å slå Stoke i tredje runde, og en uke etter Villa-kampen tok han nok en fin skalp med 1-0 borte mot Wolves i serien, men i cupen var denne gjengen uten sjanse:

NewcastleHcup0910mediumAlan Miller;
Paul Holmes, Shaun Murphy, Tony Dobson, Shane Nicholson;
Ian Hamilton, Richard Sneekes, Peter Butler, Kevin Kilbane;
Lee Hughes, Andy Hunt.

Innbyttere: Sean Flynn, Stacey Coldicott, Micky Evans.

Vi har faktisk scoret mål i de siste syv fjerderundekamper (ni medregnet omkamper), de to siste målscorer er Fortuné og Anichebe, spisser med relativt lite mål. Et godt omen for en spissduo med Anichebe og Rondon denne gangen? 

Et par linker til tidligere skriverier om Peterborough:

http://www.baggies.no/index.php/nyhetsarkiv-mainmenu-2/13-match-preview/868-peterborough-b-tirsdag-188-2045

http://www.baggies.no/index.php/nyhetsarkiv-mainmenu-2/13-match-preview/825-peterborough-b-tirsdag-131-09

 

 

 

 

 

 

 

Bristol City (H) lørdag 9/1-16, FA Cup 3.runde

bristol-cityCupen sparker i gang for oss lørdag, og på motsatt banehalvdel står Bristol City. Må nesten benytte sjansen til å mimre litt om en klubb vi ikke møter så ofte lengre. De er oppe i Championship nå, etter et par år på nivå 3, men det går dårlig og kan fort ende med nytt nedrykk.

Les mer: Bristol City (H) lørdag 9/1-16, FA Cup 3.runde

Newcastle (H) Mandag 28/12-15, 16.00 (TV2 Sport Premium 2(

newcastle logoNewcastle-kampene pleide som regel å bli målrike. Lite mål de siste sesongene, og kanskje lite som tyder på at ting blir annerledes denne gangen.

Litt tilbakeblikk på tidligere møter:

Les mer: Newcastle (H) Mandag 28/12-15, 16.00 (TV2 Sport Premium 2(

Liverpool (B), søndag 13/12-15, 17:00 (TV 2 Sport Premium)

Liverpool-80s-Club-CrestLiverpool borte. Normalt sikker hjemmeseier, så fant vi ut at vi kunne slå dem ved å legge oss i forsvar, og kontre på tampen. Det funket et par minneverdige ganger. Nå har vi to tap på rappen igjen på Anfield Road, og må bryne oss på Jørgen Klåpp. 51 avslutninger hadde Liverpool i de to kampene vi vant, 26 på mål, uten å score. Tipper Myhill og forsvaret vårt får en ny hektisk ettermiddag.

Les mer: Liverpool (B), søndag 13/12-15, 17:00 (TV 2 Sport Premium)

Arsenal (H) lørdag 21/11-2015, 16:00 (TV2 Sport Premium 1)

ArsenalArsenal hjemme. Formlaget i Premier League akkurat nå, med fem strake seire før poengdelingen mot Tottenham før landslagspausen. Formen dere på The Hawthorns er også god. Kanskje best i landet? Men, det har ikke alltid vært sånn, og ting går vel litt i sykluser? På tide å komme tilbake til etterkrigssyklusen!

Les mer: Arsenal (H) lørdag 21/11-2015, 16:00 (TV2 Sport Premium 1)

Manchester United (B) lørdag 7/11-15, 16:00 (TV2 Sport Premium 1)

Manchester-UnitedManchester United på Old Trafford. Høres vanskelig ut, men vi har vunnet våre to siste kamper der, og hvis jeg hørte riktig denne uka, kan vi bli bare den tredje klubben i historien som vinner tre på rad borte mot dette storlaget?

Ikke tid til en stor sak denne uka, men jeg tok en kjapp sjekk på våre resultater siden 1980/81 (så langt jeg har laget regnearket mitt foreløpig)

Les mer: Manchester United (B) lørdag 7/11-15, 16:00 (TV2 Sport Premium 1)

Leicester (H) lørdag 1/11-15, 16:00 (Opptak TV2Premium3 22:30)

leicesterHjemmekamp mot Leicester lørdag, som trolig blir mye tøffere enn beregnet. Leicester har fortsatt den gode formen de hadde mot slutten av forrige sesong, og har tatt over arven etter bl.a Southampton, Swansea og oss selv, som lilleputtene som henger seg med i topplagene utover høsten. Toppscorer i Premier League har de også, i Jamie Vardy. Vardy ble frigitt at Sheffield Wednesday da han var 16, og spilte for Stocksbridge Park Steels F.C. frem til han var 23 år gammel før han begynte klatringen litt oppover seriesystemet med Halifax og Fleetwood Town, før han kom til Leicester i 2012, og har nå også debutert på det engelske landslaget.

Manager i Leicester nå er Claudio Ranieri og i trenerapparatet finner vi fortsatt vår gamle midtbanehelt, Craig Shakespeare. Litt mer overraskende var det å finne vårt rekordkjøp fra 1979, David Mills i rollen som Head Scout.  

Les mer: Leicester (H) lørdag 1/11-15, 16:00 (Opptak TV2Premium3 22:30)

Norwich (B) lørdag 24/10-15, 16:00 (Opptak TV2 Sport Premium 22:30)

norwichNok en kamp på Carrow Road denne høsten, men denne gangen med A-laget. Reservene tapte 0-3 i ligacupen. Det er som regel enten/eller her for Albion, så vi kan jo håpe at pendelen svinger vår vei igjen nå. Noe kjente treffer vi også. Graham Dorrans startet mot Newcastle søndag, André Wisdom var på benken, mens Youssouf Mulumbu snart er skadefri og klar til kamp (ikke mot oss håper jeg) Norwich har startet omtrent som oss, men har ‘bare’ slått Sunderland og Bournemouth. Flere mål enn oss, både for og imot kan kanskje forberede oss på litt mer underholdning enn vi er blitt vant til på bortebane denne sesongen. Men, vi har tapt fem av siste syv mot de gul-grønne.

Les mer: Norwich (B) lørdag 24/10-15, 16:00 (Opptak TV2 Sport Premium 22:30)

Norwich (B) onsdag 23/9-15, 20:45, Ligacup, 3.runde

norwichNy runde i ligacupen onsdag kveld, motstander er Norwich, på bortebane i East Anglia. Vi har vunnet to av tre bortekamper mot dette laget siden de kom tilbake til øverste divisjon i 2011/12. To ganger 1-0, mens tredje kampen endte med 0-4 tap.

Ligacupen er nok godt representert i Norwichs trofeskap. To ganger har de vunnet. Først i cupens andre år, i 1962, slo de Rochdale med 4-0 sammenlagt over to kamper.  Så kom de til finalen igjen to ganger midt på 70-tallet. I 1973 tapte de 1-0 mot Tottenham på Wembley, og i 1975 0-1 mot Aston Villa samme sted.

Ligacupvinnerene fra 1985
Etter dette roet de seg litt, men i 1985 møtte de Sunderland, og vant 1-0. Vinnermålet kom på et selvmål av Gordon Chisholm, etter at han styrte et skudd fra ex-Albion Asa Hartford i mål.

Les mer: Norwich (B) onsdag 23/9-15, 20:45, Ligacup, 3.runde

Aston Villa (B) lørdag 19/9-15, 16:00 (TV 2 Sport Premium)

aston villaSesongens høydepunkt for mange er her allerede, bortekamp på Villa Park. Forrige sesongs to oppgjør på tidlig vår gikk rett i vasken. Villa fikk revansje i serien etter vår seier på The Hawthorns, tre poeng som reddet dem fra nedrykk ved sesongslutt, og enda verre for oss, noen dager senere fikk de omtrent fri passasje til semifinale i cupen. To kamper som Pulis-fotballen burdet virket i, men den gang ei. Før disse to kampene hadde fem av ni siste oppgjør hatt en opphenting av ledelse som det har vært klasse over, men i disse to kampene fungerte ikke dette for oss. I begge kamper i 2013/14, tok vi en tidlig 2-0 ledelse, det endte med 2-2 og 3-4. Da vi endelig slo dem i 2010/11, etter tjuefem år uten seier, snudde vi 0-1 til 2-1 hjemme, og gjentok bedriften på Villa Park sesongen etter.

Les mer: Aston Villa (B) lørdag 19/9-15, 16:00 (TV 2 Sport Premium)

Stoke (B) lørdag 29/8, 16:00

Stoke City FC logoIkke nok med at vi hadde Port Vale fra Burslem, en av de seks landsbyene som ble slått sammen til byen Stoke-on-Trent i 1925, så reiser vi selv for å møte de store gutta fra byen på lørdag. Som vi kunne lese sist har vi klart å snu en dårlig statistikk mot Port Vale, til en god en. Mot Stoke, tja, litt bedre i hvert fall, men det skal heller ikke mye til. Som dokumentert på denne nettsiden tidligere, en rekke på tretti kamper fra 1989 til 2011 gav oss 2 seire, 8 uavgjorte og 20 tap. De to seirene kom etter hverandre. Etter atten uten seier slo vi dem i 3. runde i FA-cupen i 1998, og så i serien i 03/04, begge på hjemmebane. Åtte nye uten seier fulgte, før vi vel kan slå i bordet med en liten forbedring. Siste syv kamper, W2 D2 L3. (Ja, jeg liker WDL bedre enn VUT, er stolt anglofil…)

Les mer: Stoke (B) lørdag 29/8, 16:00

Port Vale (H) tirsdag 25/8, 21:00 Ligacup 2.runde


Port-ValeLigacupen starter for oss tirsdag kveld, og det blir et gjensyn med Port Vale på The Hawthorns, for første gang siden januar 2000. På 90-tallet var de hyppige gjester, og selv om vi slet med dem i starten (to seire på femten forsøk fra 1989 og utover), er vi faktisk ubeseiret i siste åtte oppgjør. Fra vi traff på dem for første gang på lenge i seriespill i 1989 fulgte de i våre fotspor en stund. Rykket ned en sesong etter oss, i 1992. Tapte så playoff-finalen mot oss i 1993, men rykket opp året etter, for så å holde seg i divisjon 1 sammen med oss fram til 2000. Da rykket de ned, og har ikke vært oppe igjen på det nivået, lite plasseringer på øverste halvdel av tabellen i det hele tatt, og også noen sesonger nede på nivå 4. Mesteparten av denne perioden ble de trent av John Rudge, fra 1983 til 1999, 748 kamper, 278 seire.

Les mer: Port Vale (H) tirsdag 25/8, 21:00 Ligacup 2.runde

Chelsea (H) søndag 23.8, 14:30

 

McAuley avgjør mot Chelsea mars 2012

Chelsea FC.svgResultater siden vi rykket opp til Premier League:

2014/15 PL (H) 3-0 Berahino 2 (1 str.), Brunt

2014/15 PL (B) 0-2
2013/14 PL (H) 1-1 Anichebe (utliknet like før slutt)

2013/14 PL (B) 2-2 Long, Sessegnon (ledet 2-1, Ramires filmet seg til straffe på overtid)
2012/13 PL (B) 0-1
2012/13 PL (H) 2-1 Long, Odemwingie (Clarke mot DiMatteo)
2011/12 PL (H) 1-0 McAuley

2011/12 PL (B) 1-2 Long (ledet 1-0)
2010/11 PL (H) 1-3 Odemwingie (ledet 1-0)
2010/11 PL (B) 0-6
2008/09 PL (B) 0-2
2008/09 PL (H) 0-3
2005/06 PL (H) 1-2 Kanu
2005/06 PL (B) 0-4
2004/05 PL (B) 0-1
2004/05 PL (H) 1-4 Gera
2002/03 PL (H) 0-2
2002/03 PL (B) 0-2

Les mer: Chelsea (H) søndag 23.8, 14:30

Watford (B) lørdag 15/8, 16:00

watfordVi tar turen til sørover, nesten til London, og nyopprykkede Watford, lørdag kl. 16.00. Der møter vi et lag, med en merkelig blanding engelskmenn, italienere og spanjoler. Den italienske familien Pozzo, som eier klubben, eier også Udinese og spanske Granada, og det har etter hvert blitt vanlig at spillere flyttes mellom klubbene ettersom det passer eierne. Ikke overraskende har det også vært god gjennomtrekk på trenere de siste årene, ny mann i sjefsstolen for 2015/16 er Quique Flores, den sjette i rekken etter at Pozzoene tok over sommeren 2012. Suksess har klubben likevel fått, med opprykk i vår.

Les mer: Watford (B) lørdag 15/8, 16:00

Oxford United (H) tirsdag 26/8-14 Ligacup 2.runde


Tirsdag kveld er sesongens cup-eventyr i gang. Motstander er Oxford United, som til daglig spiller i League 2, etter å ha tatt reisen fra bunn, til topp, og ned igjen, etter å ha blitt valgt inn i ligaen i 1962 for å erstatte Accrington Stanley. En av spillerne som var med på denne oppturen var Ron Atkinson, senere velkjent Albion-manager. Han har likegodt rekorden for antall kamper i Oxford-drakta med 560 kamper fra 1950 til 1971.


Klubben klatret ganske raskt opp til tredje-, og så andredivisjon, men den gylne perioden startet vel først rundt 1981. Etter tretten sesonger med en åttendeplass som beste prestasjon, endte de på femteplass i tredjedivisjon to sesonger på rad i 81/82 og 82/83.

Manager Jim Smith overtok i mars 1982, og førte klubben så til to ligatitler på rad og div. 1 spill for første gang i 1985/86. Innen sesongstart var Jim Smith reist til QPR, og Oxford reddet så vidt plassen, med en 3-0 seier mot Arsenal i siste kamp. Albion endte desidert sist. Ett trofe ble det likevel, Oxford vant ligacupen, med seier 3-0 mot QPR og Jim Smith. På veien slo de også ut Northampton, Newcastle, Norwich, Portsmouth, og Aston Villa 4-3 sammenlagt i semifinalen. To nye sesonger fulgte i div. 1 under manager Maurice Evans, med 18. og 21. plass som resultat.

Med nedrykket i 87/88 sa Oxford farvel med øverste divisjon inntil videre, og fortsatte med i beste fall middels resultater i divisjonen under. I 1994 var det også slutt der, men med Denis Smith ved roret rykket de opp igjen i 1996, og fikk med seg tre nye sesonger på nest øverste nivå. Etter dette gikk det egentlig bare en vei, nedrykk fulgte i 1999, 2001, før de røk ut av ligaen i 2006. Etter playoff-tap mot Exeter i 2007 gikk det bedre i 2010 da de slo York i finalen på Wembley, og nå er de tilbake i League 2, med tre plasseringer midt på tabellen siden opprykket.

John TrewickRon AtkinsonDagens manager er Michael Appleton, som har hatt den rollen i én kamp for WBA, det endte 3-3 hjemme mot West Ham (3-0 ved pause), med Roy Hodgson på tribunen, klar til å ta over. En del andre personer med manager-jobber i de to klubbene kan også linkes. Ron Atkinson har vi nevnt. Denis Smith har hatt to perioder i Oxford (93-97 + 2000), og en i Albion. Ron Saunders styrte Oxford i tre måneder i 1969, selv uten mye erfaring, sikkert mye bedre enn i tiden hans i Albion. Mickey Lewis var midlertidig manager i Oxford i 99/00-sesongen, og han har bakgrunn som spiller i Albion tidlig på 80-tallet (24 ligakamper). Fra januar til mars i år, trådde han til igjen, i samme rolle, og han har også over 300 kamper som spiller i Oxford. I mai 2005 ble Brian Talbot ansatt som manager i Oxford, han beholdt jobben i ti måneder. Ser vi litt motsatt på tingene har vi også John Trewick. Spiller i Albion fra 1974-80 (96 ligakamper). Etter et opphold i Newcastle kom han til Oxford i 1984, og spilte 114 ligakamper før han dro til Birmingham i 1987. Fra 1993 til 2001 var han i Albions trenerteam og styrte skuta i flere perioder da vi var uten fast manager (se:  http://www.baggies.no/index.php/managere-mainmenu-42/457-midlertidige-managere )

Ser vi på historien mellom de to klubbene, på banen, er det meste komprimert til en periode fra 1985 til 1999. Første møte var dog i 1973/74-sesongen, da vi vant 1-0 etter en scoring av David Shaw. Møtene de tre sesongene vi var nede i andredivisjon endte med fire seire til oss, en uavgjort og et tap. Så, i 1985 debuterte Oxford i øverste divisjon, på The Hawthorns. 

Albions lag: Tony Godden, Jimmy Nicholl, Martyn Bennett, Alistair Robertson, Derek Statham, Clive Whitehead, Tony Grealish, Steve MacKenzie, Carl Valentine, Garth Crooks (Barry Cowdrill fra 21.), Imre Varadi.

Albion fikk en dårlig start, med en skade på den nyinnkjøpte spissen Garth Crooks midtveis i første omgang. I gamle dager, med bare en innbytter fikk vi det enda vanskeligere da Tony Grealish også måtte bæres ut i andre omgang, men med ti menn headet en annen ny angriper hjemmelaget i ledelsen etter 62 minutter.  Oxford klarte å få inn en ball selv og kampen endte 1-1. Ikke helt katastrofe kanskje, men med ni strake tap etter dette ble det starten på en marerittsesong for Albion. 26 tap av 42 mulige, men likevel ubeseiret mot Oxford (og Birmingham, Arsenal og Leicester) etter 2-2 på Manor Ground i desember (Varadi og Steve Hunt med målene)

Ti siste oppgjør: Alle i ligaen, på nivå 2

1998/99 H 2-0 James Quinn, Enzo Maresca  http://www.youtube.com/watch?v=shtYpxTEh8M

1998/99 B 0-3

1997/98 B 1-2 Bob Taylor  http://www.youtube.com/watch?v=bwDJrv_gaJ8

1997/98 H 1-2 Andy Hunt  http://www.youtube.com/watch?v=os9QgrbczxQ

1996/97 B 0-1 http://www.youtube.com/watch?v=4H7BY6KqLrQ

1996/97 H 3-3 Richard Sneekes, Bob Taylor, Andy Hunt (str.)  http://www.youtube.com/watch?v=iApBXXUfL9k

1993/94 B 1-1 Bob Taylor

1993/94 H 3-1 Andy Hunt, Kieran O’Regan, Kevin Donovan http://www.youtube.com/watch?v=J3p2os_oXLY

1990/91 H 2-0 Gary Bannister, Craig Shakespeare

1990/91 B 3-1 Gary Bannister, Colin West 2

Verdt å merke seg: Fire tap på siste fem kamper, men totalt bare fem tap på tjueto kamper (V11 U6 T5) I nedrykksesongen 1990/91 slo vi dem to ganger, den ene i Stuart Pearsons første hjemmekamp som midlertidig manager i oppholdet mellom Brian Talbot og Bobby Gould. Enzo Marescas mål i 98/99 var hans første for Albion.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hull (H) Lørdag 21/12-13, 16:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uten manager, fire tap på rad, hjemmekamp mot Hull. Det er som de tre siste årene i Premier League er visket bort, og vi er tilbake i tralten, der for det meste alt som kunne gå galt, gikk galt. Hull på hjemmebane høres jo ut som en bra anledning for å snu skuta. På papiret. Det lille jeg har sett av Hull denne sesongen har sett bra ut, og vi har kun ett poeng på våre siste tre kamper mot tigrene. Sist hjemmekamp endte 0-3. Før det gikk det imidlertid bra lenge, så det er jo et håp om at statistikken over tid er mer riktig.

 

Les mer: Hull (H) Lørdag 21/12-13, 16:00

Cardiff (B) lørdag 14/12-13, 16:00

                                                                

Martin Albrechtsen scorer mot Cardiff i 07/08Vi har ikke møtt Cardiff i øverste divisjon siden 1962 (5-1 seier hjemme) og kun fire ganger mellom 1962 og 2003 (2.divisjon 73/74 og 74/75). Nå venter et nyopprykket lag på Cardiff City Stadium.  De ligger kun ett poeng bak oss, og er nummer to i rekken av tre «sekspoengere» nå i starten av desember. Første oppgave mot Norwich gikk rett i grøfta, selv om det kanskje er den Premier League-kampen vi har dominert mest gjennom tidene. Cardiff har slått Manchester City og Swansea på hjemmebane så langt, uavgjort mot Everton og Manchester United, og tapt mot Arsenal, Tottenham og Newcastle. Det blir ingen enkel oppgave for Steve Clarke, som nå begynner å få en del supportere mot seg. En ekstra «godbit» blir selvfølgelig gjensynet med Peter Odemwingie, jeg personlig ser gjerne at han blir sittende på benken. Historien viser nemlig at Ex-Albion spillere har benyttet sjansen til å score mot oss et par ganger i nyere tid, både Robert Earnshaw og Ricardo Scimeca.

Les mer: Cardiff (B) lørdag 14/12-13, 16:00

Norwich (H) lørdag 7/12-13, 16:00

Troster mot kanarifugler på The Hawthorns lørdag.

Siden 1980/81-sesongen er det bare seks klubber vi har møtt flere ganger (inkludert cupkamper) enn Norwich. Førstemann som poster et tips med alle seks riktige klubber på facebook får en premie.  Utenom et opphold mellom 1985 og 1995, har klubbene holdt nokså godt følge med hverandre. 36 kamper, Albion et lite hakk bedre. 17 seire mot Norwichs 12, og bare 7 uavgjorte. Når jeg ser resultatene som en lang rekke legger jeg merke til at de kommer litt i bolker.

Les mer: Norwich (H) lørdag 7/12-13, 16:00