Chelsea (H) lørdag 4/3-06

chelseafcLørdag til lunsj kommer det en gjeng superstjerner på besøk til The Hawthorns og skal prøve å hamle opp med Actionman, Robinson, Campbell etc. Eller kanskje Robson velger å spare våre stjerner denne gangen også? Ikke overraskende er det lenge siden vi har slått Londonerne. Vi må tilbake til 1983 for å finne en seier i ligacupen, og tilbake til 78/79- sesongen for å finne siste ligaseier. Totalt siste 25 år er statistikken: V1 U3 T12.

 

0103661004412700

Siste ti møter:

05/06 PL (B) 0-4
04/05 PL (B) 0-1
04/05 PL (H) 1-4 Gera
02/03 PL (H) 0-2
02/03 PL (B) 0-2
96/97 FAC-3 (B) 0-3
93/94 LC-2-2 (B) 1-2 Taylor
93/94 LC-2-1 (H) 1-1 Donovan
88/89 2.div (H) 2-3 Anderson, Ford
88/89 2.div (B) 1-1 Anderson

Zoltan Gera

Som vi kan se, begredelige resultater, og det er vel ikke så mye som tyder på en forbedring denne helgen. I Premier League har vi fem strake tap og 1-13 i målforskjell. Kun Zoltan Gera har maktet å score på Chelsea i siste seks oppgjør. Det er ikke så mye vits i å rippe opp i denne tapsrekken, men i ligacupen høsten 1993 var vi ikke så langt unna en liten skrell. Kevin Donovan ga Albion ledelsen i første oppgjør på hjemmebane, men et ineffektivt bortelag klarte å likevel å utlikne ved Neil Shipperley. I returoppgjøret på Stamford Bridge tok Chelsea ledelsen tidlig ved Dennis Wise, men Albion kom tilbake og utliknet ved Bob Taylor like før pause. Målet så ut til å gi Albion selvtillit, og laget hadde overtaket utover i andre omgang. Typisk Albion kom det likevel et baklengsmål i 90. minutt, igjen ved Dennis Wise.

anderson c51
Colin Anderson

Går vi enda noen år tilbake kommer vi til ukens klassiker. 88/89-sesongen fikk en oppsving etter at Brian Talbot tok over for Ron Atkinson og etter ni seire på tolv kamper hadde Albion muligheten til klatre til topps på tabellen nyttårsaften 1988. Borte mot Chelsea scoret Colin Anderson i første omgang, og ledelsen holdt helt til kampens siste minutt da Graham Roberts utliknet på straffe, og London-laget beholdt tetplassen i 2. divisjon i et par dager. 2. januar banket Albion Shrewsbury 4-0, og siden Chelsea ’bare’ vant 3-2 mot Oxford gikk vi forbi på målforskjell. Albion fikk dessverre en kraftig tilbakegang etter dette, delvis på grunn av skader på Don Goodman og Colin Anderson. De neste syv ligakampene ga fire uavgjorte og tre tap, kun fire scorede mål, og et ras ned til femteplass på tabellen. Laget fortsatte med mange uavgjorte, men snudde tapene til seire, og etter fire uavgjorte og fire seire på de neste åtte kampene var det igjen klart for kamp mot Chelsea. De var ubeseiret i ligaen siden sist oppgjør, tretten seire på seksten kamper, og hadde strak kurs mot seriemesterskapet. Brian Talbots mannskap lå som nummer tre, og kunne med seier her få heng på City som lå syv poeng foran. Dette var laget han stilte opp med:

banksian60
Ian BanksStuart Naylor;
Wayne Dobbins, Stacey North, Darren Bradley, Arthur Albiston;
Colin Anderson, Brian Talbot, Ian Banks, Tony Ford;
Don Goodman, Colin West.
Innbytter: Kevin Bartlett (for Goodman)

Albion manglet de sentrale spillerne Chris Whyte og Gary Robson denne dagen, de ble erstattet av urutinerte Dobbins, og nyinnkjøpte Banks. Første omgang begynte bra da Colin Anderson laget 1-0 etter åtte minutter. Chelsea snudde imidlertid kampen ganske kjapt med mål fra Graham Roberts (straffe 20 min.) og David Lee (23 min.). Tony Ford svarte for Albion etter 35 minutter, men kom under 2-3 tre minutter senere etter et mål av Gary McAllister. Dette ble også kampens siste mål, og Albion fikk nok en knekk i formen. Kun ett poeng på de tre neste kampene var nok til å falle ned til syvende plass, og selv med syv poeng på sesongens tre siste kamper holdt det bare til niende plass på tabellen, ti poeng bak Man City på andre plass, og fire poeng bak Swindon på sjette (og siste playoff-plass). En skuffende avslutning på en sesong som så så lovende ut rundt juletider, og en sesong som betyr mye for meg personlig, det var da jeg fikk min andre oppvåkning som Albion supporter etter mange år i dvale.

tabellapril89
Tabellen 27. mars 1989
tabellmai89
Tabellen ved sesongslutt 88/89Utklipp fra Tippebladet Tips April 1989:
tipschelsea89 tipsartikkelchelsea89 tipsartikkel2chelsea89