Newcastle (B) søndag 30/10-05

newcastle logoSøndag er det endelig TV-kamp igjen, hjemme mot Newcastle. Vi står uten seier på fire PL-møter lagene mellom, og har ikke slått dem på de siste elleve ligakampene. Et par lyspunkter er to borteseire i ligacupen. Siste tjuefem år er statusen V3 U5 T6.Siste ti møter:

04/05 PL (H) 0-0
04/05 PL (B) 1-3 Horsfield
03/04 ligacup 3.rd (B) 2-1 eeo Selvmål, Hughes
02/03 PL (H) 2-2 Dobie 2
02/03 PL (B) 1-2 Balis
90/91 2.div (H) 1-1 Goodman
90/91 2.div (B) 1-1 Anderson
89/90 2.div (B) 1-2 Goodman
89/90 2.div (H) 1-5 Goodman
89/90 ligacup 3.rd (B) 1-0 Whyte

Vi har klart et par uavgjorte resultater på hjemmebane i PL, men har vel vært til tider ganske hardt presset i alle kampene mot Geordiesene. I kampen på våren 2003 snudde innbytter Dobie 0-1 til 2-1, men kampen endte 2-2, og var siste spiker i kisten for Premier League statusen vår, da det ble matematisk umulig å redde plassen. Vårt første møte i PL huskes vel best for et par tvilsomme dommeravgjørelser. Andy O'Brien burde kanskje vært utvist tidlig i kampen da han holdt tilbake Jason Roberts i fri bane mot mål, og Alan Shearers utlikning til 1-1 kom etter at Igor Balis ble straffet for det dommeren mente var et tilbakespill til keeper, men som det aldri skulle vært dømt for. På åtti- og nittitallet var lagene i samme divisjon i kun fire sesonger. Albions nedtur i divisjonene passet ganske godt sammen med Newcastles opptur med Kevin Keegan, men Albion rakk likevel å få med seg to stortap, 1-5 i 89/90, og 1-4 i 85/86. 1-5 tapet hjemme høsten 1989 kom bare en uke etter 1-0 seieren borte i ligacupen, mens neste hjemmekamp endte i 7-0 seier mot Barnsley, så stabilt kan laget ikke sies å ha vært på den tiden.

Siden vi slo til med cupseier tirsdag kan vi kikke litt nærmere på seieren i tredje runde i ligacupen 25/10-89 på St. James' Park. Brian Talbot var spillende manager på andre året og stilte med følgende mannskap:

Stuart Naylor;
Steve Parkin, Chris Whyte, Stacey North, Simeon Hodson;
Tony Ford, Brian Talbot, Bernard McNally, Gary Robson;
Don Goodman, John Thomas
Innbytter: Colin Anderson for Robson 68 min.
Ubenyttet innbytter: Sam Allardyce(!)

McNally60 Bernard McNally

Albion hadde hatt en variabel sesong, men skuffet stort hjemme mot bunnlaget Hull på lørdagen, og Newcastle hadde hatt en knallstart på sesongen med syv strake hjemmeseire, og et meget giftig spisspar i Mick Quinn og Mark McGhee.

Image Tabellen før kampen

Første omgang startet med volsom innsats og tre gule kort for Albion, og anført av et meget bra stopperpar i Whyte og North, og det var ikke ufortjent da Whyte satte inn 1-0 med venstrebenet fra kort hold etter at Talbot la et frispark inn i feltet.

goodman60

Don Goodman fulgte opp med et par harde skudd på keeper, men det var også Albions siste gode sjanser i kampen. I andre omgang var det bare Newcastle, men fortsatt holdt Albions forsvar vertene på god avstand fra målet, og Stuart Naylor trengte ikke anstrenge seg hele kvelden for å holde nullen.

Denne seieren kom etter at vi hadde slått Bradford på bortemål etter 5-3 på Valley Parade, men cupeventyret fikk en brå slutt fire uker senere da Derby ble for sterke og vant 2-0 på Baseball Ground