Arsenal (H) tirsdag 24/10-06 ligacup 3. runde

ArsenalJeg tenker Sky Sports angrer kjetting nå på at de valgte å vise Chesterfield-West Ham tirsdag kveld i stedet for kampen mellom de to formlagene Albion og Arsenal. Kanskje de hadde større tro på en cupbombe i førstnevnte oppgjør? Vi Albion-fans håper jo selvsagt på en reprise fra i fjor høst da Darren Carters ’goal of the season’ avgjorde til vår fordel, og vi tok vår første hjemmeseier mot Arsenal siden 1973. Totalt siden 1980 er statistikken V2 U 7 T10.

 

Earnshaw62
Rob Earnshaw - stjal et poeng borte i 2005

Siste ti møter:

PL 05/06 (B) 1-3 Quashie
PL 05/06 (H) 2-1 Kanu, Carter
PL 04/05 (H) 0-2
PL 04/05 (B) 1-1 Earnshaw
Ligacup 5.rd 03/04 (H) 0-2
PL 02/03 (H) 1-2 Dichio
PL 02/03 (B) 2-5 Dobie, Roberts
1.div 85/86 (B) 2-2 Reilly 2
1.div 85/86 (H) 0-0
1.div 84/85 (H) 2-2 Valentine, Thompson

arsenal0506carter
Carter har fyrt av kanonen...
Image
...og får fortjent jubel fra lagkamerater etter drømmetreffet

Vi har altså en seier, en uavgjort, og fem tap i ’nyere’ tid. Første sesongen i PL var det klasseforskjell på lagene. Andre sesongen stakk vi av med et ufortjent poeng fra Highbury, mens vi altså i fjor tok hele kaka selv etter nok en gang å blitt overkjørt av motstanderne fra London, men en flott scoring av ex-gunner Kanu, og et lykketreff av Darren Carter var likevel nok til en minnerik seier.

Høydepunkter fra 2-1 kampen: http://www.youtube.com/watch?v=fFLy4UUR7nw og Carters mål: http://www.youtube.com/watch?v=qfLjRRfiRas

Nå blir det en litt annerledes ramme rundt kampen nå, siden dette er i ligacupen. Det er bare tre år siden sist vi møttes i denne turneringen, da hadde vi allerede smelt av to bomber med å slå ut Newcasle borte, og Man Utd hjemme. Selv om Man Utd stilte med tilnærmet reservelag imponerte vi i den kampen, og siden Arenal brukte samme taktikk var det mange som hadde godt håp om semifinale-plass. Den gang var det en kamp mellom de to serielederne i de to høyeste divisjonene. Arsenal hadde slått ut Rotherham på straffer, og banket Wolves 5-1 med reservene sine, og stilte igjen svekket, dog noe forsterket denne gangen, med følgende lag: Stack, Lauren, Keown, Tavlaridis, Clichy, Edu, Parlour, Wiltord, Bentley, Kanu, Aliadiere. Gary Megson på sin side valgte disse:

Hoult;
Haas, Volmer, Gaardsøe, Clement;
O’Connor, Gregan, Wallwork, Johnson;
Dobie, Hulse.
Innbyttere: Gilchrist (Volmer 66 min.), Hughes (Johnson 39 min), Sakiri (O’Connor 71 min), J.Chambers, Murphy.

kanu64
Kanu - mål både for og i mot i tilsvarende oppgjør de siste årene

Albion manglet en skadet Jason Koumas, og manglet litt kvalitet, men var ikke veldig underlegne i første omgang. Vi ledet skuddstatistikken 6-3 og hadde et mål fra O’Connoir tvilsomt annullert for offside, men det eneste tellende målet kom fra en viss Nwankwo Kanu. Han fikk inn en heading etter et innlegg fra Lauren, Hoult reddet mesterlig, men var sjanseløs da Kanu selv satte returen i mål. Litt senere var fikk igjen dommeren høre fansens vrede da Keown la Andy Johnson i bakken inne i feltet, men uten noe fløytesignal. Sjansene fortsatte å komme for Albion utover i andre omgang, men avslutningene var for dårlige, og laget fikk i stedet en i fleisen tolv minutter ut i omgangen da Russell Hoult fomlet, og klarerte et tilbakespill rett i en fremadstormende Jeremie Aliadiere som enkelt satte ballen i mål. Mot slutten av kampen kontrollerte bortelaget kampen, og satte bl.a. innpå Cesc Fabregas, med nummer 57 på ryggen (Rami Shaaban ble sittende på banken). I semifinalen ble Middlesbrough for sterke for Arsenal, med 1-0 og 2-1 seiere (Greening spilte den ene kampen), og de vant også finalen mot Bolton.

Skal bli spennende å se hva slags lag Arsenal stiller med denne gangen, hvis de reiser med denne troppen som ble rapportert på bbc.co.uk mandag er det i hvert fall ikke noe snakk om junior/reservelag denne gangen, etter som jeg kan se:
Arsenal (from): Almunia, Poom, Hoyte, Djourou, Senderos, Clichy, Flamini, Song, Denilson, Walcott, Aliadiere, Adebayor, Toure, Fabregas, Rosicky, Hleb, Van Persie.


Vi mangler igjen Kevin Phillips ser det ut til, men Darren Carter er klar igjen etter suspensasjonen i helgen. Tror vel ikke Mowbray vil spare noen spillere til denne kampen, men kanskje får klovnen Zuberbuhler hvile og Steele en mulighet til å vise seg fram?

Se ellers match preview’n fra i fjor høst her:
http://www.baggies.no/web/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=2