Stoke (B) lørdag 25/11-06

Stoke City FC logoLørdag skal vi til Stoke-on-Trent, og den relativt nye Britannia Stadium. Der venter et Stoke-lag som er i form, tre strake seire, og seks på de åtte siste. Når vi tillegg husker tilbake på det mørke nitti-tallet da de banket oss minst to ganger hver sesong blir dette en litt skummel kamp for Albion. Vi ønsker selvsagt å fortsette den lille oppturen vi fikk mot Burnley, men Albion borte har som regel vært et annet lag enn det som spiller hjemme. Statistikk mot Stoke siden 1980: V8 U11 T 17.

dobie
Scott Dobie

Siste ti møter:

div.1 03/04 (B) 1-4 Scott Dobie
div.1 03/04 (H) 1-0 Scott Dobie
FAC3 97/98 (H) 3-1 Richard Sneekes 2, Kevin Kilbane
div.1 97/98 (B) 0-0
div.1 96/97 (B) 1-2 Andy Hunt (str.)
div.1 96/97 (H) 0-2
div.1 95/96 (H) 0-1
div.1 95/96 (B) 1-2 Andy Hunt (str.)
div.1 94/95 (H) 1-3 Ian Hamilton

ford51
Tony Ford - hoppet over til WBA i 89

Går vi tilbake til nitti-tallet var det noen lag som var helt umulige å slå. Ipswich, Middlesbrough og Stoke var skikkelig ille, og nå skal vi altså i ilden mot sistnevnte. Vi fikk faktisk endelig en seier mot naboene fra nord-vest i FA-cupen i 1998, og fulgt dette opp med seier i serien for tre år siden, men før det var det bare flaut. Rekken uten seier strekker seg over atten kamper, helt tilbake til 1988. Kun fjorten scoringer ble det på oss på disse kampene mot Stokes tretti, og perioden 92-97 var verst, med en uavgjort og elleve tap. Dette inkluderer opprykksesongen vår i 92/93 da vi møttes tre ganger, og tapte med ett mål hver gang. De som husker så langt tilbake kan sikkert gjengi rekkefølgen på scoringene i 3-4 tapet på Victoria Ground? For de av oss som snaut var født kan jeg si at vi ledet 1-0 og 3-2, men begge gangene slo Stoke tilbake. Albions skandinaviske supporterklubb som ble startet opp på denne tiden hadde sin første fellestur til England våren 1994, og vi fikk med oss ett overraskende poeng da vi så lagene spille 0-0 på The Hawthorns. Etter at barrieren var brutt med seieren i 1998 rykket dessverre Stoke ned i divisjon 2 igjen, og vi har møttes to ganger etter dette. Scott Dobie scoret Albions eneste mål i begge kampene i 2003/04, først som matchvinner på hjemmebane (Noen som husker Andy Johnson og John Eustace som begge ble utvist etter tre minutter for litt knuffing?). Så i sesongens nest siste kamp da han utliknet til 1-1 tidlig i andre omgang, men Albion var allerede klare for opprykk, og tapte fortjent 4-1 til slutt.

anderson c51
Colin 'Diego' Anderson - i sitt livs form høsten 88

Ukens klassiker finner vi denne gangen i siste kamp før denne elendige rekken av kamper begynte. Vi er i sesongen 1988/89, og Albion er i sin tredje sesong i andredivisjon ette rnedrykket fra toppserien. Ron Atkinson forsvant til Atletico Madrid tidlig på høsten, og midtbaneveteranen Brian Talbot fikk sjansen til å prøve seg som spillende manager. Han fikk en knallstart med fem strake seire, og klubben klatret raskt oppover på tabellen. Tre bortekamper uten seier stoppet fremgangen litt, men foran møtet med Stoke på The Hawthorns 18. desember stod vi med fem strake hjemmeseire og en femteplass på tabllen. Gjestene var middelhavsfarere i divisjonen, og med Don Goodman i toppform (fem mål på tre kamper) stilte dette mannskapet til Brian Talbot som favoritter:

Stuart Naylor;
Simeon Hodson, Chris Whyte, Stacey North, Arthur Albiston;
Wayne Dobbins, Brian Talbot, Gary Robson, Colin Anderson;
John Paskin, Don Goodman.

Innbyttere Stewart Phillips, Darren Patterson (ikke benyttet)

Paskin60
John Paskin

Siste hjemmekamp før jul trekker normalt mye folk, og denne søndags ettermiddagen var det nesten 17634 tilskuere på The Hawthorns, det høyeste tallet på to år. Talbot slet litt med skader og spilte selv småskadet på midten etter at Carlton Palmer og Robert Hopkins var uaktuelle, men laget fikk en pangstart. Bare nitti sekunder var gått da Gary Robson scoret etter en corner. Halvtimen senere fikk Don Goodman sitt syvende mål på fire hjemmekamper etter forarbeid av Colin Anderson. Andre omgang var enveiskjøring, men det ble ikke flere scoringer før Stokes Tony Ford ble utvist etter 67 minutter.

talbot60
Brian Talbot - styrte nesten skuta i havn i 88/89

Etter det puttet John Paskin to kjappe mål, og Goodman økte til 5-0 seks minutter før slutt. Gary Robson avrundet showet med sitt andre og lagets sjette mål to minutter senere, og Brian Talbot uttalte etter kampen ’Merkelig at jeg ikke kom inn på laget til Stoke for et år siden, og jeg var til og med frisk da!’

Image
1989 begynte bra, med topp-plassering etter kampen 2. januarDet viktigste med denne kampen var kanskje likevel ikke de tre poengene, eller klatringen på tabellen, men det som er helt sikkert er at jeg ble frelst på ny av denne klubben etter mange år uten veldig stor interesse. Jeg husker godt jeg leste resultatene og tabellen i avisen på mandagen, og andre juledag hadde jeg funnet ut at det gikk an å høre på engelsk radio under kampene, og jeg var hektet. Oldham ble slått 3-1 borte, og tet-plassen i divisjonen var innen rekkevidde da vi gjestet serieleder Chelsea nyttårsaften. Her holdt en 1-0 ledelse helt til kampen siste minutt da Graham Roberts utliknet på straffespark. Det ble likevel serieledelse to dager senere da Shrewsbury ble banket 4-0. To tøffe FA-cupoppgjør mot Everton sendte Goodman og Anderson på skadelisten, og sesongen gikk rake veien nedover etter dette. Vi endte til slutt som nummer ni, seks poeng bak en play-off plassering, og ti bak Manchester City på andreplass.

Image
John Paskin setter inn 3-0 mot Stoke 18/12-88