Colchester (H) Lørdag 29/3-08

ImageLørdag har vi hjemmekamp mot Colchester, som virker fortapt på sisteplass på tabellen. Men har dette noe å bety når et lite scoringsvillig Albion-lag sannsynligvis møter ett ultra-defensivt bortelag? Spillerne på skadelisten blir trolig ikke klare, og vi stiller nok ganske likt som sist. Et lite spørsmålstegn ved Bostjan Cesar som Mowbray ikke stoler helt på at er fokusert etter landskamp i midtuken. Neil Clement er kalt tilbake fra opprykksjagende Hull City, og kan komme inn i stedet. Foran roterer vel Mowbray igjen, og setter kanskje inn Bednar for Phillips eller Miller? Luke Moore er suspendert, og Bart Slusarski er utlånt til Sheffield Wednesday. Midtbanen tipper jeg blir uforandret, tre spillere er fortsatt skadet, og Kim har spilt landskamp i Kina denne uka.

Ooops! Følger visst ikke med i timen. Brunt og Morrison er tilgjengelige igjen etter skade, og kan være aktuelle for en midtbaneplass.
Image
Wallwork jubler for sitt siste ligamål for Albion i August i fjor


I fjor spilte vi historiens første ligakamper mot laget fra sørøstkysten, og vant begge med 2-1 selv om motstanderen kjempet i toppen av tabellen utover sesongen. Spesielt på hjemmebane var de sterke i fjor, men andre-sesongen i denne divisjonen blir ofte tøff for nye lag, og nå ser det altså ut som de tar turen ned i League 1 igjen til høsten. Tolv poeng opp kan fortsatt gå i teorien, men ikke i praksis for laget som kun har to poeng på sine siste ni kamper. Totalt har de kun vunnet seks av førti ligakamper, men en av dem var 3-2 mot oss i høst.
Våre tre ligakamper mot Colchester:

07/08 (B) 2-3 Phillips, Miller
06/07 (B) 2-1 McShane, Kamara
06/07 (H) 2-1 Ellington (str.), Wallwork

Image
Mens Kevin Phillips' mål på Layer Road hjalp lite i høst
Ser vi på våre hjemmekamper mot bunnlagene denne sesongen har vi bare vunnet en av fire, storseieren mot Scunthorpe i jula. Vi har tapt stort mot Coventry og Leicester, og klarte bare uavgjort mot Sheffield Wednesday. I tillegg til Colchester har vi også til gode å møte Southampton og Watford hjemme denne sesongen, i tillegg til fem bortekamper. Selv om alle topplagene har gjort det dårlig i det siste er det ikke grunn til å ta for lett på oppgaven, nå er tiden inne til å sette nådestøtet med noen trepoengere. Det er rart hvis ikke et par av lagene foran oss får en viss forbedring i formen, og da må vi minimum matche deres resultater for å nærme oss topp to.

Se ellers HER for artikkelen om Colchester fra i fjor.