Cardiff (B) Tirsdag 1/4-08

ImageEn tur til Wales tirsdag før semi-finalen i cupen er ikke noen perfekt oppladning til lørdag, men vi har to hengekamper å ta igjen på resten av topplagene, og når vi først skal i kamp passer det kanskje bra å møte Cardiff som også skal i aksjon på Wembley i helgen. Etter 2-4 tapet i ligacupen i høst føles det litt som vi har mye trøbbel mot dette laget, men faktisk har vi ikke tapt mot dem i serien på tolv kamper, en rekke som strekker seg tilbake til 1961!
Image
Kiely i ukjent farvann, utenfor streken sin!
Tony Mowbray har denne uken forsvart keeper Dean Kiely som har opptrådt usikkert i feltet de siste månedene og blant annet fått litt buing mot seg. Etter kommentarene fra Mowbray å dømme står Kiely ut sesongen uten fare for å bli satt ut til fordel for Michal Danek. En vurdering som fansen har mildt sagt delte meninger om. Det er en tap-tap situasjon for Mowbray, Kiely vil trolig ikke bli noe bedre i de siste kampene, mens det også ville vært tøft å sette inn Danek som knapt snakker et ord engelsk. Skulle han tabbe seg ut ville selvfølgelig kritikken komme uansett.

Til kveldens kamp er kanskje midtstopper Leon Barnett klar, en klar forbedring over en ustabil Bostjan Cesar, ellers er jo også Neil Clement et alternativ, men heller ikke han er noen kløpper i duellspillet i feltet. Blir ikke overrasket om midtbanen teller fem mann i dag med Pele som anker, og en ensom spiss (Bednar please)

Image
Kiely på Wembley i 1993 etter å ha hjulpet York slå Crewe i playoff på straffer. Jeg var der!
Cardiff mangler veteranene Fowler/Hasselbaink, men har også andre målfarlige spillere, så vi får nok uansett en tøff kamp.
Resultatene fra møtene lagene mellom siste to sesonger:

07/08 (H) 3-3 Bednar, Albrechtsen, selvmål
07/08 (H) 2-4 Miller 2 (ligacup 3.runde)
06/07 (H) 1-0 Ellington
06/07 (B) 1-1 Gera

Se ellers artikkel fra september 06 HER.