Sunderland (B) Lørdag 13/12-08 (16:00)

ImageVi har spilt noen sekspoengerskamper før, men få så viktige som dagens kamp. Vi ligger pr dags dato tre poeng bak Sunderland, på attende plass. Taper vi er vi seks poeng bak, vinner vi har vi kontakt med feltet over streken. Sunderland kunne virke som de hadde tenkt å kvitte seg med heislagstempelet da Roy Keane og masse cash kom til klubben, men nå er alt borte (OK kanskje litt penger igjen, men de har i hvert fall brukt masse!)

For tre sesonger siden endte Sunderland sist i PL, med kun 15 poeng. Vinner vi i dag er vi oppe i samme summen. Samme sesong endte vi nest sist med 30. For å holde plassen måtte vi forbi Portsouth på 38. Noenlunde samme må vi regne med å opp i denne gangen også, foreløpig ligger vi litt bak skjema.

Til dagens kamp mangler vi Ishmael Miller, blir spennede å se hva Mowbray gjør, spillet ellers har jo vært ganske bra de to siste kampene. Kunne tenkt meg å se Teixeira på banen, men spørs om ikke Mowbary bare bytter ut Miller med Bednar eller Moore, og lar de andre beholde plassene sine i startelleveren.

PS: Ingen tv-overføring i dag, men bra streaming sist helg mot Wigan, forhåpentligvis finner vi noe i dag også.

STREAM PÅ: http://www.justin.tv/seoultv

Her følger en liten oversikt over hvordan vi har gjort det mot Sunderland tidligere.

Siste ti møter:

Div.1 98/99 (B) 0-3
FAC 3.rd 01/02 (B) 2-1 Clement (str.), Johnson
PL 02/03 (H) 2-2 Dichio, Koumas
PL 02/03 (B) 2-1 McInnes 2
Div.1 03/04 (H) 0-0
Div.1 03/04 (B) 1-0 Koumas
PL 05/06 (B) 1-1 Gera
PL 05/06 (H) 0-1
CC 06/07 (B) 0-2
CC 06/07 (H) 1-2 Carter

Som sagt har disse to klubbenes skjebner fulgt hverandre mye de siste årene. I 2002/03 rykket begge ned. Sunderland sist med 19 poeng, Albion nest sist med 26. Sikker plass: Bolton med 44. I 2003/04 gjorde Gary Megson jobben sin bra, og førte Albion rett opp igjen, 1-0 seieren på Stadium of Light på våren så godt som sikret plassen på hjemmelagets bekostning. Sunderland endte som nummer tre, men røk ut for Crystal Palace i Play-off. De kom seg imidlertid opp neste sesong, mens vi på utrolig vis holdt plassen, men det var altså bare et lite forvarsel for hva som skulle skje sesongen etter da vi altså igjen okkuperte de to nederste plassene i PL.

Da vi møtte Sunderland borte høsten 2005 skulle hjemmelaget prøve å stoppe rekken sin på tjue strake tap i PL, og ikke overraskende klarte de det, men det var likevel vi som lo sist da Zoltan Gera headet inn 1-1 tre minutter på overtid. På The Hawthorns fikk Sunderland sin hevn da de vant 1-0 i en forferdelig kamp der Paul Robinson på uheldig vis styrte inn seiersmålet bak egen keeper.

Mer hevn kom sesongen etter i divisjonen under. Bryan Robson ledet Albion til tap i en av sine siste kamper som Albion-manager på høsten mens Roy Keane satt på tribunen klar til å skrive under for å bli hjemmelagets nye manager. Keane gjorde jobben sin han, og Sunderland vant serien foran Birmingham, godt hjulpet av en seier på The Hawthorns på vårparten, bare dager etter vår kraftkrevende omkamp mot Middlesbrough i FA-cupen. Tapet mot Sunderland var starten på en fæl periode der Albion skuslet bort sjansene sine til direkte opprykk. Darren Carter fikk et trøstemål etter at Karibiens store sønner, Dwight Yorke og Stern John hadde ordnet 2-0 ledelse til bortelaget. Albion fikk også Robinson utvist på tampen.

Statistikken sier vel at begge lag rykker ned igjen, men statistikker er jo til for å brytes, vi må bare hjelpe til litt med noen mål!