Rotherham (H) onsdag 26/8-09 – Ligacup 2. Runde

ImageEn knallstart så langt for vår nye manager, men nå kommer bananskallet som så mange andre Albion-managere har røket på, nemlig motstand fra de lavere divisjoner i ligacupen . Denne gangen er det Rotherham som er motstander på The Hawthorns, et lag som gjorde det bra i fjor, og ville havnet i play-off hvis de ikke hadde startet sesongen med sytten minuspoeng. I år stiller de på lik linje med alle andre lag i League 2, og har startet bra, med ni poeng på fire kamper. I første runde i ligacupen slo de ut Derby, så vi bør absolutt ikke undervurdere laget fra Yorkshire.

I kveld blir det uansett omrokkeringer på laget. Vi mangler Koren, Brunt og Thomas med småskader, mens Dorrans og Bednar er tilbake etter suspensjoner. Kan tenke meg et lag omtrent sånn: Kiely, Cummings, Olsson, Martis, Mattock, Reid, Dorrans, Mulumbu, Cech, Bednar, Beattie. Mest usikkert er nok spissplassene, der alle unntatt Miller er friske, og Bednar trenger spilletid.

Historisk sett har klubbene som regel vært i forskjellige divisjoner, kun seks ligamøter er det blitt, men også noen cupmatcher, deriblant en kamp som en Albion-legende debuterte i .


Image
Rob Hulse, vår siste målscorer mot møllerene
Alle våre ti tidligere møter:
03/04 Div.1 (H) 0-1
03/04 Div.1 (B) 3-0 Rob Hulse 2, selvmål
01/02 Div.1 (H) 1-1 Bob Taylor
01/02 Div.1 (B) 1-2 Darren Moore
92/93 Div.2 (B) 2-0 Paul Raven, Bob Taylor
92/93 Div.2 (H) 2-2 Bob Taylor, Kevin Donovan
83/84 FA3-omk (H) 3-0 Tony Morley 2, Garry Thompson
83/84 FA3 (B) 0-0
77/78 LC2 (H) 4-0 Regis 2 (1 str.), John Wile, Mick Martin
53/54 FA4 (H) 4-0 Johnny Nicholls 2, Ronnie Allen, Reg RyanImage
Cyrille Regis, prøver å holde armene innenfor bilderammen
Totalt har vi møttes kun ti ganger tidligere, første gang i FA-cupen i 1953/54, da seieren var med på å gi oss pokalen til slutt. Ronnie Allen scoret ett mål i denne kampen, og snaut tjuefire år senere var det han som var manager da klubbene møttes igjen. Denne gangen stilte Albion med en debutant med nummer ni på ryggen, Cyrille Regis, og en ny legende var født. Han fikk sjansen siden både Tony Brown og David Cross var skadet, og spilte på topp sammen med Cunningham og Johnston. Da Albion ledet 2-0 fikk vi straffe, og ifølge legenden ropte hele tribunen på at Regis skulle ta straffen, i Browns fravær. Han scoret, og la på til 4-0 senere. Noen dager senere debuterte han i ligaen mot Middlesbrough, og scoret igjen. The rest is history...