Leicester (H) lørdag 1/11-15, 16:00 (Opptak TV2Premium3 22:30)

leicesterHjemmekamp mot Leicester lørdag, som trolig blir mye tøffere enn beregnet. Leicester har fortsatt den gode formen de hadde mot slutten av forrige sesong, og har tatt over arven etter bl.a Southampton, Swansea og oss selv, som lilleputtene som henger seg med i topplagene utover høsten. Toppscorer i Premier League har de også, i Jamie Vardy. Vardy ble frigitt at Sheffield Wednesday da han var 16, og spilte for Stocksbridge Park Steels F.C. frem til han var 23 år gammel før han begynte klatringen litt oppover seriesystemet med Halifax og Fleetwood Town, før han kom til Leicester i 2012, og har nå også debutert på det engelske landslaget.

Manager i Leicester nå er Claudio Ranieri og i trenerapparatet finner vi fortsatt vår gamle midtbanehelt, Craig Shakespeare. Litt mer overraskende var det å finne vårt rekordkjøp fra 1979, David Mills i rollen som Head Scout.  

 

ShakespeareLeicesterCoachShakespeare60Sist uke omtalte vi Norwich som en av de klubbene vi hadde møtt flest ganger i nyere tid. Med Leicester er det nesten motsatt, i hvert fall for en klubb på størrelse omtrent som oss selv, så har vi vært unormalt mye i forskjellige divisjoner siden 1996. Før det hadde begge lag noen turer opp og ned i de to øverste divisjonene. Siste tjue år har begge klubbene vært på de to øverste nivåene unntatt i 2008/09 da Leicester var nede på nivå 3, og på disse tjue årene vi har gått opp og ned, har vi kun vært i samme divisjon fem ganger.

Mills david60

Leicester rykket opp til Premier League foran 96/97-sesongen, og holdt seg til 2002 da de måtte ta et nedrykk under Dave Bassett. Da rykket vi opp. Våren 2003 rykket vi ned igjen, og Leicester rykket opp under Micky Adams. Våren 2004, Megson tok oss opp nok en gang, Adams tok Leicester motsatt vei. Så holdt de seg i Championship noen sesonger, også sammen med oss i 06/07 og 07/08. Høsten 2008 var vi i Premier League, mens Leicester, med tre managere og fem midlertidige manager i løpet av sesongen før, var i League 1. Nigel Pearson fikk dem opp igjen på første forsøk og møtte derfor Albion i vår foreløpig siste sesong på dette nivået, under Roberto DiMatteo i 2009/10.

DiMatteos gutter rykket opp, Leicester måtte ha fem sesonger på seg, og etter Paulo Sousa og Sven-Göran Eriksson var det Nigel Pearson som var tilbake i sjefsstolen da de klarte opprykket våren 2014, og som vi nevnte i starten, de holdt plassen etter en voldsom innspurt i vår.

Siste resultater:

LeicesterKamara01/02 (H) FA-Cup 4.runde 1-0  Neil Clement
06/07 (H) 2-0  Kevin Phillips, Darren Kenton (selvmål)
06/07 (B) 1-1  Diomansy Kamara (bilde)
07/08 (B) 2-1  Zoltan Gera, Craig Beattie
07/08 (H) 1-4  Robert Koren
Luke Moore utvist: https://youtu.be/v8l8BnymrRY?t=43s

09/10 (B) 2-1  Graham Dorrans, Gonzalo Jara
09/10 (H) 3-0  Robert Koren 2, James Morrison
10/11 (B) Ligacup 4.runde 4-1  Simon Cox 2, Steven Reid, Somen Tchoyi
14/15 (B) 1-0  Esteban Cambiasso (selvmål)
14/15 (H) 2-3  Darren Fletcher, Craig Gardner

LeicesterMcAuleyDenne uka kikker vi ikke så langt tilbake for å finne hovedkampen vår. 24. februar 2007 spilte vi mot Leicester på deres Walkers Stadium. Vi kjempet i toppen og Mowbray så virkelig ut til å ha funnet oppskriften, ti seire på siste fjorten kamper hadde ført oss helt opp i toppen. Leicester slet i bunnen, men hadde nå vunnet sine tre siste kamper, etter at klubben var kjøpt opp av Milan Mandaric. Dette var Albions første kamp på denne arenaen og Tony Mowbray stilte med dette laget:

Dean Kiely, Paul McShane, Curtis Davies, Neil Clement, Paul Robinson, Robert Koren, Richard Chaplow, Jonathan Greening, Jason Koumas, Diomansy Kamara, Kevin Phillips.

LeicesterBHorsfieldMcShane2På Leicesters lag, bl.a: Gareth McAuley. Andy Johnson og Geoff Horsfield.

Vi startet best og fikk en veldig klar straffe etter 27 minutter, Kamara ble feid ned av Alan Maybury og senegaleseren satte straffen selv, sjette bortekamp på rad som han scoret.

Leicester utliknet åtte minutter senere da en viss Gareth McAuley headet ballen i en bue over Kiely fra langt hold.

Geoff Horsfield ville gjerne gi sitt gamle lag en hilsen, og plantet albuen i fjeset på Paul McShane, uten at dommer Uriah Rennie syntes det var noe galt med det.

0607sluttTil slutt var vi litt heldige som klarte ett poeng, og dette poenget førte oss til topps på tabellen for første gang denne sesongen, forbi Derby. Birmingham tok forbi oss igjen noen dager senere, vi tapte de tre neste, mot Sunderland, Wolves og Crystal Palace, forsvant ut av kampen om direkte opprykk. Playoff mot Wolves gikk jo bra, med seier hjemme og borte, men Derby slo oss på Wembley i en fæl opprykksfinale.

For Leicester ble kampen den første i en rekke på ti uten seier, men vant et par helt på tampen, og den tre bunnlagene Southend, Luton og Leeds var uansett så svake at det vel aldri ble noen reell fare for nedrykk.

Youtube - Leicester-WBA 1-1, 2006/07

F
orrige sak herfra, fra 2006:
http://www.baggies.no/index.php/nyhetsarkiv-mainmenu-2/13-match-preview/448-leicester-h-lg-99-06

 

 

 

 

 

 

Litt kampprogrammer fra slutten av 60-tallet:

LeicesterH6869

LeicesterFAcupSemi69

LeicesterHLeagueCup69-70