Match preview

Arsenal (H) tirsdag 24/10-06 ligacup 3. runde

ArsenalJeg tenker Sky Sports angrer kjetting nå på at de valgte å vise Chesterfield-West Ham tirsdag kveld i stedet for kampen mellom de to formlagene Albion og Arsenal. Kanskje de hadde større tro på en cupbombe i førstnevnte oppgjør? Vi Albion-fans håper jo selvsagt på en reprise fra i fjor høst da Darren Carters ’goal of the season’ avgjorde til vår fordel, og vi tok vår første hjemmeseier mot Arsenal siden 1973. Totalt siden 1980 er statistikken V2 U 7 T10.

Les mer: Arsenal (H) tirsdag 24/10-06 ligacup 3. runde

Wanderers (H) Søndag 22/10-06

ImageSå er det klart for Mowbray og Venus sin første på The Hawthorns. Og en mer prestisje fylt debut en Black Country Derby mot Dingles kunne de vel knapt få. I motsetning til oppgjørene mot Ørnene fra London, så er oppgjørene mot Ulvene temmelig målfattige. En skal noen år tilbake om en vil finne tre mål i samme kamp. 10 år faktisk. Og resultatet dropper vi. Det er hele 8 år siden sist Albion scoret to mål mot ulvene. Men heldigvis så er Ulvene ennå dårligere. De er attpåtil så kjekke at de putter ballen i eget nett. Sånt liker vi.
Ser vi på de 10 siste kampene så er statistikken 5 - 4 - 1 til Albion, samt mål forskjell på 11-7.

Les mer: Wanderers (H) Søndag 22/10-06

Crystal Palace (B) Tirsdag 17/10-06

ImageSuper caretaker Pearson kommer til å lede laget i sin muligens siste opptrenden for Albion. Dessverre så er fremtiden hans i klubben ganske usikker om dagen. Paradoksalt nok etter at han virkelig har fått fart på Albion, etter at makker Robson tok sin hatt og gikk.
Kikker vi litt i arkivene så har det vært målrike kamer de siste årene. Lagene har stort sett fulgt hverandre i liga sammenheng. Og eneste Albion tap var i på Selhurst Park i The Great Escape sesongen.
Totalt de siste 10 kampene: 5 4 1 med målforskjellen 14-9

Les mer: Crystal Palace (B) Tirsdag 17/10-06

Ipswich (B) lørdag 14/10-06

ImageEtter et par ukers pause står vi fortsatt uten manager (skrevet onsdag kveld, akkurat når artikkelen ferdiggjøres har vi fått en tidligere Ipswich-kjempe i sjefsstolen), men med Pearson 'in charge' har det i hvert fall blitt målrikt og spennende igjen. Ipswich på Portman Road står på planen lørdag, og det er ikke et sted Albion har mange gode minner fra i nyere tid. Siden 1980 er statistikken lagene mellom i Albions disfavør, V6 U6 T22!

 

Les mer: Ipswich (B) lørdag 14/10-06

Leeds United (H) lørdag 30/9-06

ImageLørdag får Nigel Pearson sin første test på hjemmebane i serien, og vi møter et lag i samme situasjon som oss, på leting etter en manager som kan føre laget opp i premier league. Kevin Blackwell førte laget til playoff-finale i vår, men måtte ta hatten sin og gå etter en svak sesongstart i høst. På åtti-tallet var Leeds tidlig ute som ’storklubb’ med å rykke ned i divisjon 2, men kom opp igjen lenge før oss, og fikk til og med seg et seriemesterskap før økonomien raknet, og de igjen måtte ta steget ned en divisjon i 2003. Vi har altså møttes i enkelte perioder siden 1980, statistikken er i Leeds’ favør, V4 U3 T7.

Les mer: Leeds United (H) lørdag 30/9-06

Luton Town (B) Lørdag 23 Sept 06

ImageVår faste spaltist har visst tatt en svært ureglementer ferie. Mulig han har lagt inn tap på tippekonkurransen. For hver gang han ikke legger inn preview så taper Albion. Det vil vi ikke ha noe av. Så vi får håpe min versjon holder til uavgjort.
Leit for Captain Curtis at han ikke fikk gjennsyn med Kenilwoth Road. Men han får knuse gamle lag kamerater ved neste anledning. Neste år håper jeg ikke vi møtes.

Les mer: Luton Town (B) Lørdag 23 Sept 06

Cheltenham (H) tirsdag 19/9-06 - ligacup, 2.runde

ImageAndre runde ligacupen står for tur i dag, og motstander er Cheltenham fra divisjonen under. Dette er et lag vi bare har møtt en gang tidligere i en obligatorisk kamp, nemlig i FA-cupens femte runde for fire og et halvt år siden. Da vant vi 1-0 etter et mål av Danny Dichio.

Les mer: Cheltenham (H) tirsdag 19/9-06 - ligacup, 2.runde

Southend (H) lørdag 16/9

ImageSiden jeg ikke fikk tid til skrive en preview før kampen mot Preston gikk det som det måtte gå, på samme måte som sist jeg skulket unna, mot Sunderland. Uansett, tre seire på tre forsøk så langt på The Hawthorns, og vi har også statistikken med oss mot lørdagens motstander, Southend. Vi har bare møtt laget fra sydkysten åtte ganger gjennom historien, godt samlet innenfor fire sesonger i divisjon 1, midt på nitti-tallet. Tallene viser fem seire, en uavgjort og to tap.

 

Les mer: Southend (H) lørdag 16/9

Leicester (H) lørdag 9/9-06

leicesterTilbake til hverdagen på lørdag, og vi er på hjemmebane igjen. Synker tilskuerantallet under 15000 etter fadesen mot Sunderland? Uansett blir det et gjensyn med en av våre midlands-rivaler fra øst, Leicester City. Det er faktisk over ti år siden vi sist møttes i serien, vi har møtt dem i heisen mellom de to øverste divisjonene tre ganger. Når vi rykket opp i 2002 og 2004 rykket de ned, og da vi rykket ned i 2003 kom de opp igjen. Likevel har vi hatt mange møter tidligere, og siden 1980 er statistikken V10 U7 T7.

 

Les mer: Leicester (H) lørdag 9/9-06

Sunderland (B) mandag 28/8-06

ImageIkke så ofte vi spiller kamp en vanlig mandag klokka fire, men siden britene har sin 'Bank Holiday', altså offisiell fridag, har Sky funnet ut at det var greit å flytte vårt oppgjør mot Sunderland til dette tidspunkt. Vi har et lite overtak på vertene siden 1980, med V10 U14 T9, men sist sesong var en gedigen nedtur, med bare ett poeng, og det var i kampens siste sekund på Stadium of Light. Returoppgjøret på The Hawthorns er kårets til fjorårets største skuffelse, så vi sier ikke ett ord til om den kampen. Her er det jeg skrev før bortekampen i fjor høst:

http://www.baggies.no/web/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=2

Leyton Orient (B) torsdag 24/8-06 - ligacup 1.runde

ImageVi starter årets cupsesong med 1. runde i ligacupen i Øst-London, nærmere bestemt hos Leyton Orient. Vi er ikke bortskjemt med kamper mot dem, men noen få er det blitt. Ser vi som vanlig på statistikken siden 1980 har vi en seier, en uavgjort og fire tap.

Les mer: Leyton Orient (B) torsdag 24/8-06 - ligacup 1.runde

Colchester (H) lørdag 19/8-06

ImageLørdag møter vi Colchester før aller første gang i ligasammenheng. De har aldri før vært på dette nivået, og vi har som kjent bare de to svarte årene på nivå 3. Likevel er det litt statistikk å kikke tilbake på. Fem møter er det blitt i cupene, pluss et annet oppgjør vi kommer tilbake til senere. Statistikken er jevn, to seire hver og en uavgjort.

Les mer: Colchester (H) lørdag 19/8-06

Southampton (B) lørdag 12/8-06

ImageLørdag tar Albion turen til sydkysten og Southampton. Høres nesten ut som et Premier League oppgjør, men Southampton rykket altså ned i stedet for oss i fjor etter å ha holdt seg i øverste divisjon siden 1978. Det betyr at Albions historikk mot dem er som mot mange av mostanderne i fjor. Fire Premier League møter, og så må vi tilbake til 85/86 for å finne tidligere møter. Statstikken siden 1980 er V4 U6 T6.

Les mer: Southampton (B) lørdag 12/8-06

Cardiff (B) tirsdag 8/8-06

CardiffCitySå var vi i gang, og i motsetning til i divisjonen over, er det flust med midtukekamper i Cola-ligaen, og først ut denne sesongen er en tur til Wales og Cardiff. For første gang i min rekke av previews blir det ikke så enkelt å finne våre ti siste oppgjør. Min personlige database går bare tilbake til 1980, og siden da har vi bare møttes to ganger. 2003/04-sesongen ga oss en seier og en uavgjort mot gjeterene fra vest. Ytterligere granskning fører oss lenger tilbake i tiden…

Les mer: Cardiff (B) tirsdag 8/8-06

Hull (H) lørdag 5/8-06

ImageSå sparkes sesongen i gang igjen, og virkeligheten kryper inn på oss når vi ser hvem motstanderen er i sesongens første kamp. Ikke Man. City denne gangen, men Hull City. En god stund siden sist vi møttes, men klubbene hadde faktisk følge i syv sesonger på rad fra 86 til 93. De rykket ned sammen med oss i 91, men ble altså igjen da vi rykket opp i 93, og returnerte ikke til nest øverste nivå igjen før i fjor. I de fjorten møtene klubbene mellom siste tjuefem år har vi en relativt bra statistikk, V6 U5 T3, og to av tapene kom i 86 og 87.

Les mer: Hull (H) lørdag 5/8-06

Newcastle (B) lørdag 22/4-06

newcastle logoSå var vi i gang med (trolig…) våre tre siste Premier League kamper for denne gang. Skal Robson endelig gi bånn gass og sette utpå et offensivt lag med Kanu og Ellington foran, få litt fart i bena til Greening, sette Kamara på målkurs, få Gera tilbake i fjorårsform etc. Tiden er inne for å satse alt, hjelper ikke med 0-0 nå igjen. Newcastle er skadeskutte, men vi har ikke slått dem på fem forsøk i PL, og på tolv ligakamper totalt. Statistikk siste tjuefem år er: V3 U5 T7

Les mer: Newcastle (B) lørdag 22/4-06

Arsenal (B) lørdag 15/4 + Bolton (H) mandag 17/4

Arsenalbolton-logo228Påsken er som vanlig en høytid for fotballsupportere, men i år kan det kjapt føles som en korsfestelse for oss Baggies. Skal vi klare å holde følge med Portsmouth og Birmingham må vi nok ha noen poeng i kampene mot Arsenal og Bolton. Mer enn tre er vel urealistisk, men vi har plukket litt poeng mot disse motstanderne i de seneste kampene. I høst ble det 2-1 seier mot Arsenal og 0-2 tap mot Bolton. Pga ferie er det ikke tid til utfyllende preview denne gangen så dere får kun et gjensyn med mine mimringer fra tidligere i sesongen:
Arsenal: http://www.baggies.no/web/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=2
Bolton: http://www.baggies.no/web/index.php?option=com_content&task=view&id=38&Itemid=2

Aston Villa (B) søndag 9/4-06

ImageSå var det tid for lokaloppgjør igjen, og denne gang mot ’storebror i byen’, Aston Villa. Birmingham har sneket seg mellom lagene på tabellen nå, og Midlands-trioen ligger på rekke og rad over og under nedrykkstreken. Villa er det virkelig på tide vi slår, det er gått en generasjon siden sist. Totalt siste tjuefem år er statistikken begredelig: V4 U7 T14


Les mer: Aston Villa (B) søndag 9/4-06

Liverpool (H) Lørdag 1/4-06

Liverpool-80s-Club-CrestLørdagens te-kamp er mellom oss og Liverpool. To lag med ganske så forskjellig formkurve den siste måneden. Våre innbyrdes oppgjør har vært enveiskjørte i lange tider, på tide å gjøre noe med det? Statistikk siste tjuefem år: V1 U2 T15

Les mer: Liverpool (H) Lørdag 1/4-06

Tottenham (B) mandag 27/3-06

tottenhamlogoTil helgen har vi en ny mulighet til å ta vår første ’double’ i Premier League. Vi vant overbevisende hjemme mot Spurs i romjula, men det å vinne borte virker jo nesten umulig for Albion. Går vi litt tilbake i tid finner vi faktisk noen seire på White Hart Lane, men vi må tilbake til 80-tallet. Totalt siste 25 år er statistikken V7 U7 T8.

Les mer: Tottenham (B) mandag 27/3-06