Bobilturne under VM 06

ImageImage
Gratulerer med ny bok Hr Butler. Albion endte øverst på tabellen etter 3-1 seieren over Blackpool. Grealish la ikke inn samme tips denne gangen.
Om noen lurte på hvem vår siste toppscorer på øverse nivå var, så var det Bomber Brown med 28 mål i sesongen 70/71
SIDEN INGEN KLARTE Å FÅ INN RIKTIG RES I 1 OMGANG. Så får dere herved en ny mulighet.
Hvilken plassering har Albion på tabellen etter kampen mot Blackpool 8 April. OG hvem var siste Albion spiller som var topscorer på øverste nivå. Samt årstall og scoringer.
SU 4 April

Hr Butler:
1 plass samt kongen av mål
Bomber B:
2 plass
samt fullstendig rett navn på målkongen
Bond (med bitte litt hjelp):
3 plass samt en som scoret i bøtter og spann


 


En av beste fotballbøkene jeg har lest. Så denne skal jeg være utrolig kjekk å la en person til få i posten. DU må da bare svare på dette enkle spørsmålet: Hvilken plassering på tabellen har Albion etter kampen mot Charlton den 21 mars? Om noen har tippet likt. Så oppgi hvor mange mål Albion har scoret i serien etter samme kamp. Den som kommer nærmest vinner :-)
Send mail til
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.">Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen Tirsdag 11 Mars.

Her er tipsene fra de som ligger an til bok i posten:

Bomber B, Tony B og Hr Grealish
WBA ligger på 2. plass og har skåret 77 mål etter Charlton Pathetic-kampen

Bond, The Beast
2 plass 78 mål

Cunningham
1 plass 75 mål

Statham
3 plass med 71 mål

Hoffke
3.plass 75 mål

Stoke 39 61-49 67
Bristol 39 46-44 67

Watford 38 57-43 64
Albion 37 73-47 62

Som vi ser av tabellen så er det kun Hoffke som har en mulighet etter at dommeren har sagt sitt. De andre håper nok ikke at Albion vinner og scorer 2 mål.


http://www.youtube.com/watch?v=CThgop2EzD4&feature=related

Noen som blir med og skriver/ringer til Kagge før neste VM? Milde matilde. Gutta har fått 140 000 gryn til å kjøpe svartebørs billetter. Og ellers alt annet betalt på en bobiltur gjennom VM 06. Og gutta har skjønt Tyskland. Langbord med grillmat, Weissbier og lederhosen. Og vi er fullstendig enige om at vi absolutt IKKE holder med Tyskland. Under noen omstendigheter. Selv om det faktisk er et flott land. Om de snakket noe annet en tysk der, så hadde det blitt ennå bedre. Det er heldigvis Joachim som skriver det meste. Egon har sine hat kommentarer innimellom. Og komponeringen av Ugly United.
Tror faktisk dette er an av de morsomste fotball bøkene jeg har lest. Samt utrolig mye nyttig og fullstendig utnyttig info. Litt over 300 sider forsvant på et blunk. Var nesten litt snurt når jeg var ferdig. De kunne da ha skrevet litt mer. De har jammen fått i pose og sekk disse to gutta. Artig dette med billetter. Hver gang så påstås det fra høyeste hold at det blir fullstendig umulig å komme inn med svartebørs billetter. Jeg har vært med på dette selv mange ganger også. Hver gang er det like lett å få tak i billetter (om du er interessert i tømme lommeboka da) og absolutt ingen bryr seg om det står Olga på billetten din. Bortsett fra Egon. Dame billettene måtte Joachim ta. Boka burde vært oversatt til engelsk og sendt alle dress folka i UEFA eller FIFA. Kanskje de endelig hadde skjønt noe.
Andre:
Førsund følger opp suksessen fra "11" og "Berg", og overbeviser med språk, observasjoner og treffsikre fotballvurderinger. I samspill med den mange hakk galere Holstad, eks-platebutikkeier som nå er musikksjef i Nordlys. Han er lidenskapelig fotballsupporter, håpløst anglofil.

Førsund skriver, Holstad slipper til med friske meninger og dessuten egne kommentarer i kursiv skrift. Blant dem presentasjonen av "Ugly United", et hatlag bestående av de mest usympatiske spillerne han kan tenke seg.

For Egon Holstad elsker nesten bare England og Liverpool, og hater de fleste andre. VM er over for ham når England blir slått ut av Portugal og hatlagets "kaptein", Cristiano Ronaldo. Egon hater alle de fire gjenværende lagene og "holder med ingen", men velger seg Tyskland som favorittlag fordi det er laget han "holder minst mot", selv om Jens Lehmann er selvskreven i Ugly United etter skandaløs oppførsel mot en ballgutt i kvartfinalen mot Argentina.

Underveis mot finalen i Berlin treffer duoen de forskjelligste mennesker og skildrer muntert det ofte strabasiøse supporterlivet.

De må betale dyrt for svartebørsbilletter, og lever farlig fordi FIFA har krevd navn på billettene. Egon nekter å være Olga Sloukova og får billetten det står Rudolf Liska på, mens Joachim må være Olga. De slipper alltid unna billettsjekkene som ville avslørt dem.

Forresten fikk vi vel ikke svar på hvordan det gikk med Egons løfte:

"Vinner Italia VM, skal jeg aldri mer spise pizza".
http://www.aftenposten.no/kul_und/litteratur/article1557144.ece

En bok å elske

BOK: Joachim Førsund og Egon Holstad - VM (Bobilmemoarer, Tyskland 2006)

(Kagge Forlag)

Fra den dramatiske starten, som også på en måte er sluttene, gnistrer det av VM-boka til Egon Holstad og Joachim Førsund.

Bobilmemoarene er en bok jeg har gledet meg til å lese siden den dagen jeg hørte at den skulle skrives. For Joachim Førsund har skrevet to glitrende bøker om fotball i form av 11 og Berg. Og Egon Holstad må være hans perfekte makker?

Ja, visst. Duoen leverer så det holder og boka er blitt en fryd å lese. Førsund skriver med utgangspunkt i seg selv, og i dialog med Egon. Holstad har dessuten fått innlagt egne kommentarer der det er nødvendig.

De to følger VM fra bobil. De har billett til én kamp, men ser 17. Her er det herlige skildringer fra svartebørshandelen, møter med italienere, svensker og tyskere. Det er spennende innsiktiskfullt og tidvis hylende morsomt.

Boka er skrevet av to som ikke bare er mer engasjerte enn snittet, men som også innehar masse historisk kunnskap om fotball og kultur.

VM er den første rock'n'roll-boka om et fotball-VM og sånn sett langt fra det Michelet og Solstad trofast leverte. De har ikke bare fått sine arvtakere, Holstad og Førsund tar fotballboka et skritt videre.

Egon får til og med lagt inn noen kjærlighetserklæringer til Fauske/Sprint og mishagsytringer om Bodø/Glimt og Saltdalkameratene, og han tar noen solide oppgjør med både seg selv og flere av de han møter på veien.

Det er et sånt tempo, og en sånn driv i VM at den er nesten umulig å legge fra seg, og du må ikke være fotballidiot for å ha glede av den.

Liker du enten rock, øl, eller bare å lese en glitrende road-movie av en bok, så er dette midt i blinken.

Det har blitt en skildring av et VM som ble tatt på hælen, og sånn sett er den langt mer spennende enn de tradisjonelle bøkene som bare tar for seg hver enkelt amp.

Her er det muligheter til å sitte på skuldra når to fotball-fans gjør det som alle fotball-fans drømmer om. Og det er skildringene av alt det som er utenom kampene som er aller best. Slikt som man ikke opplever på striglede turer med hotellrom og billetter inkludert i prisen. Dette er Nick Cave-utgaven av VM.

Boka er den soleklare julegaven til alle som har den fjerneste interesse for fotball. Og for de som bare vil lese en gnistrende god bok.

http://www.saltenposten.no/kultur/article58988.ece