Juleevangeliet

Image
Bobby Gould som julenisse
Det skjedde i de dager at det gikk ut befaling fra keiser Augustus om at hele verden skulle innskrives i manntall. Denne første innskrivning ble holdt mens Bobby Gould var landshøvding i West Bromwich. Og alle dro av sted for å la seg innskrive, hver til sin by.

Stian dro da fra byen Vennesla i Vest-Agder opp til England, til Albions by West Bromwich, siden han var av Albions hus og ætt. Han hadde da ingen trolovede, og ventet heller ikke barn, men husrom fant han, i Hagley Road på Grahame Hotel. Etc. etc.
Image
The Hawthorns anno 1991

For å komme til saken er det i dag 22. Desember akkurat på dagen sytten år siden jeg så min første kamp på The Hawthorns. Jeg hadde reist over to dager før, truffet en kamerat i London, og sett Arsenal banke Everton 4-2 lørdags ettermiddag. Søndag morgen tok jeg toget opp til Birmingham og fant meg en Bed & Breakfast i Hagley Road, der det krydde av slike overnattingsmuligheter. Her sov jeg også første gangen jeg var i Birmingham tidligere på høsten, men da var det kun en stopp for å komme med supporterbussen til bortekamp i Preston.

Image
Paul Williams pryder kampprogrammet
Denne gangen var det hjemmekamp, og jeg fikk min debut på The Hawthorns mot Darlington, av alle lag. Jeg hadde skrevet på forhånd og spurt om muligheten for en rundtur på stadion, og selv om ikke det var noen velkomstkomite til stede fikk jeg likevel en runde sammen med en kar fra supporterklubben, som var dagens kampsponsor (Regner med det var Alan Cleverley som viste meg rundt, for de som kjenner til ham, det pleier i hvert fall å være ham!)

Image

Image
Gary Strodder
Image
Wayne Fereday
Kampbilletten min fikk jeg ikke brukt, i stedet fikk jeg plass i hjørnet mellom Halfords Lane og Birmingham Road End, der det var sitteplasser i tilknytning til losjen som altså supporterklubben hadde til denne kampen. Der fikk jeg også hilse på Jeff Astle før avspark.
Kan ikke si jeg husker noe av selve kampen, men Albion cruiset til en 3-0 ledelse etter scoringer av Gary Strodder, og innlånte Wayne Fereday og Frank Sinclair, før gjestene fikk en redusering på straffe et kvarter før slutt.

Etter kampen ble jeg tatt med inn i restauranten, og ble introdusert for flere gamle storheter, husker i hvert fall Tony Brown og Cyrille Regis, og tror også Brendan Batson var der.

Etterpå gikk turen tilbake til hotellet (skjønner egentlig ikke hvorfor pub var såpass lite interessant på den tiden), der juledagene for det meste gikk med til tv-titting (Only Fools and Horses julespesial) og spising av tradisjonell julekost som kjeks og sjokolade. Lille julaften fikk jeg meg i hvert fall en fin tur til Rugby i nærheten av Coventry, der de lokale heltene V.S.Rugby banket Alvechurch 4-0 i Birmingham Senior Cup.

Resten av jula ble det tur til Wigan (1-0 seier, straffe av Craig Shakespeare) og Exeter (1-1 straffe av Craig Shakespeare, Exeter utliknet på straffe etter at Sinclair ble utvist i siste minutt), før det ble retur til London, og flyet hjem til forsinkede julepresanger.