Siste nytt

Innspurten Premier League 2013/14

Slik begynte dramet:Les mer: Innspurten Premier League 2013/14

Nyttårsquiz

Hei alle sammen.

Jeg har flikket litt på en Albion-Quiz jeg laget for noen år siden. Dere finner den i menyen til venstre. nederst. Husk å ikke kikke på fasiten før du er ferdig! Lykke til.

Hilsen Stian. 

WBA-Liverpool på TV

Husk WBA-Liverpool i ligacupen onsdag 26/9. Kampen går også på tv, på TV2 Premier League HD 2. Skal vi ta dem for fjerde gang på fem forsøk?
westbromhss1213aliverpool-warrior-home-shirt-2012-13


0107941094593500tv2plhd2

Ben Foster har signert!

Vår etterhvert så solide keeper Ben Foster har signert permanent for klubben!

Les mer: Ben Foster har signert!

Rangnick ny trener?

Det spekuleres mye i om Ralf Rangnick er vår neste manager. Enkelte tyske medier melder at han allerede er klar, men det er enda ikke bekreftet.

Les mer: Rangnick ny trener?

Oppsummering av sesongen 2011-2012

Nå når enkelte av våre spillere retter tankene mot EM og landslagsspill, kan det være passende å oppsummere sesongen 2011-2012. Det var Hodgsons første fulle sesong og mange hadde relativt store forventninger. Dette var berettiget, vi hadde jo tross alt karret oss opp til 11. plass som nyopprykket lag sesongen før. En del enkle, personlige feil som ofte forekom i de bakre rekker ble luket ut og man kunne se på at våre spillere hadde ballen på egen tredjedel av banen uten å ha 113 på speeddial og hjertestarter i baklommen.

 

Les mer: Oppsummering av sesongen 2011-2012

Roy Hodgson

Roy Hodgson ser tilbake, og litt fremover.

http://www.independent.co.uk/sport/football/news-and-comment/roy-hodgson-i-dont-want-to-die-with-my-boots-on-7440556.html


Landslagsrunden 02.09.11

Fredag 3. september gikk nok en EM-kvafiseringsrunde mer eller mindre smertefritt for seg, men ikke alle var like heldige som vårt kjære fedreland. Vi tar en titt på hvordan våre helter presterte for sine landslag.

Les mer: Landslagsrunden 02.09.11

Sesongstart 2011-12

Så er høsten her igjen, og en ny sesong våkner til. Sommeren har vært lang, og det er egentlig godt å ha en stund på året uten å tenke for mye på Albion, men merker nå at det begynner å pirre litt igjen!

Les mer: Sesongstart 2011-12

Shane Long er klar for rekordsum

Nå er det klart at Shane Long er klar for Albion. Reading-spissen har signert for ca. £6 millioner og har fått en treårskontrakt med opsjon på ett ekstra år i klubbens favør. Måtte målene renne inn!

Vår nye sponsor er Bodog


Ny sponsor. Fint for alle som nektet å kjøpe drakten med det store røde huset på. Var først redd dette var en hundematprodusent, men viser seg å være en online betting shop. Ser ut som det blir rød logo igjen, dog. Tar de med hele budskapet på bildet under passer det jo også til vår disiplinære oppførsel på banen!Bringer inn i overkant av £1 mill. pr. år visstnok.

Sesonginnspurten 2010/11

Som vanlig er Albion involvert i en spennende sesonginnspurt, og denne gangen er det igjen i bunnen av tabellen. I år som i fjor (og i forfjor etc.) har jeg derfor laget et lettfattelig oppsett over resterende kamper for både Albion, og våre  rivaler. Jeg har tatt med alle lag til og med Nedwcastle på niendeplass. I løpet av noen uker vil sikkert noen av de øverste lagene skaffe seg de fire-fem poengene som vil sikre dem en plass også i neste års PL, men inntil det skjer regner jeg alle her som nedrykkskandidater. Selv har vi noen veldig tøffe kamper foran oss nå, men klarer vi å henge med når Villa kommer på besøk i slutten av april, tror jeg vi kan ha en bra sjans!

Oppdatert 26/4: Nok en runde unnagjort, og vi holder luken på seks poeng ned fortsatt. Men vi er ikke ferdige. Selv om vi slår Villa til helgen kan vi rykke ned. Hvis vi derimot også slår Wolves uken etter, er jeg ganske sikker på at vi ikke kan ryke ned engang i teorien.

Lørdag 23.april 
Aston Villa – Stoke 1-1
Blackpool – Newcastle 1-1
Liverpool – Birmingham 5-0
Sunderland – Wigan 4-2
Tottenham – WBA 2-2
Wolves – Fulham 1-1
Chelsea – West Ham 3-0
 
Mandag 25.april
Blackburn – Man City 0-1

9 Newcastle     34  +1  41
10 Sunderland   34  -10  41
11 Aston Villa     34  -12  41
12 WBA              34  -15  40
13 Fulham          33  +1  39
14 Stoke             33  -3  39
15 Birmingham 34  -17  38
16 Blackburn      34  -15  35
17 Blackpool       34  -22  34
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
18 Wigan            34  -23  34 
19 West Ham     34  -22  32
20 Wolves          33  -20  33

 

Les mer: Sesonginnspurten 2010/11

Roberto Di Matteo sparket

Søndag kom nyheten som overrasket mange, men kanskje litt mindre når vi får tenkt oss om. Albion har egentlig vært klassens snille bare når det gjelder å sparke managere i Premier League. Både Mowbray og Robson beholdt jobben de to siste gangene vi rykket ned (Mowbray sa opp selv før sesongstart, mens Robson fikk sparken åtte kamper ut i Championship-sesongen), mens Gary Megson hjelp godt til selv med å få fyken tidlig i 04-05 sesongen. Denne gangen syntes styret at nok var nok, med tretten tap på siste atten kamper, og rusjefart mot nedrykk.

RdM’s assistent Eddie Newton og fitness coach Ade Mafe forsvant sammen med italieneren, og styreformann og majoritetseier Jeremy Peace har foreløpig overlatt roret til førstelagstrener Michael Appleton som er tidligere Albion-spiller med fem års fartstid oppover i trenerhierarkiet i Albion. Hans assistent blir reservelagstrener Keith Downing.

Så hva kan vi forvente oss i nær fremtid? Har Peace en mann på hånden? Eller tror han Appleton er moden nok til å gå rett til PL-jobb?

En del kandidater sier seg selv, PL-managere uten jobb, som Sam Allardyce, Roy Hodgson, Martin O’Neill, Chris Hughton, Steve McClaren. Tidligere Albion-spillere, som Derek McInnes, Martin Jol. Talentfulle unge managere i jobb i divisjonene under, som Sean O’Driscoll, Paul Lambert, Brendan Rogers.

Hvem blir så den heldige? Tiden vil vise, men han får i hvert fall en tøff jobb med å holde et litt slitent Albion-lag oppe.
-----
Oppdateringer:
7/2 Sam Allardyce sier at han ikke er interessert i jobben. Takk gud! Derek McInnes sier han er flattert over å bli linket til jobben, og at han har sterke følelser for klubben, men også at han har det fint i St.Johnstone.

Kvartfinale i ligacupen

Ikke glem kveldens lille avstikker fra Premier League. En semifinaleplass i ligacupen for første gang siden 1982 står på spill. Ipswich blir ingen enkel motstander, men vi har vist tidligere denne sesongen at vi kan slå til på bortebane, og det mot sterkere lag.

Di Matteo kommer nok til å rullere litt på laget igjen, men det er kanskje lov å håpe at ikke det blir elleve bytter, som sist. Spillere som Myhill, Reid, Cox, Fortune, Barnes og Tchoyi er vel selvskrevne i start-elleveren, og selv med en del spillere utlånt, kan vi stille et ganske sterkt andrelag.

Kanskje starter vi slik? Myhill, Reid, Scharner, Meite, Ibanez, Barnes, Tchoyi, Dorrans, Cox, Scharner, Fortune.   Litt i tvil om Scharner, men vi er vel egentlig en spiller for lite hvis vi tar bort de faste førstelagsspillerne.

I går ble West Ham og Arsenal klare for semifinale, og i dagens andre kamp kjemper Villa og Birmingham om den siste plassen. Det er lov å drømme om finale mot Villa!

PS: Mye snø og kulde i England for tiden, så det er en fare for avlysning.

Champions League...

Synes vi er i ganske godt selskap ...

TV-kamper

Noen flere tv-kamper er annonsert. Først ut er TV2-Premier League, som har offentliggjort fire nye serierunder:

50% treff...men de to som vises på en av de tre hovedkanalene er egentlig bankers uansett siden det ikke går så mange kamper samtidig. Etter disse kommer Wigan og Stoke, nye gode kandidater til å putte nederst på prioriteringslisten dessverre. Ser ut som sumo-abonnementet må forlenges.

Lørdag 23.10 Fulham (H) 16:00, Tv2Sumo
Mandag 1.11 Blackpool (B) 21:00, TV2PL-HD1 + Live Sky i England
Søndag 7.11 Man City (H) 16:00, TV2PL-HD2
Onsdag 10.11 West Ham (B) 20:45, Tv2Sumo

I dag har også Sky kommet på banen med flere tv-kamper, som normalt vil gå på hovedkanalen på TV2PL-HD:

Newcastle (H) flyttet til søndag 5.desember 14:30
Man Utd (H) flyttet til tidligere på dagen, her må nyttårshopprennet vike, søndag 1.januar 13:45
Fulham (B) flyttet til tirsdag 4.januar 21:00

Transfer-vinduet stengt

Høstens vindu er stengt og de siste to dagene kom det inn tre nye spillere til klubben, mens ingen forsvant. Denne stallen blir bare bredere og bredere!

>Paul Scharner

Mandag kom tidligere Brann-spiller Paul Scharner (30). Han avsluttet sin kontrakt med Wigan i vår, og har vært klubbløs siden. Kilder i Østerrike sier han har fått en meget god årslønn i Albion. Spiller han like godt som han har gjort de siste fire og en halv sesongene i Wigan kan han faktisk være verdt det. En meget kraftfull spiller som kan spiller omtrent overalt på banen, men ting kan tyde på at han primært er tiltenkt en sentral midtbane rolle. 

Craig DawsonI dag har vi hentet inn to unge forsvarere. Craig Dawson (20) kommer fra en strålende første ligasesong i Rochdale, med opprykk, og bl.a. 11 scoringer fra midtstopperplass. Han valgte Albion i konkurranse med flere andre klubber, og koster klubben £600.000 i første omgang. Vi får likevel ikke se ham denne sesongen, han er allerede lånt tilbake til Rochdale!

James HurstJames Hurst (18) gikk fra Albions juniorlag til Portsmouth for to år siden, men er nå kommet tilbake til Albion, på proff-kontrakt, etter en gratis overgang fra sydkysten. Engelsk U-landslagsspiller som fikk medieoppmerksomhet i vinter da han ble suspendert av Portsmouth for å ytre ønske om at laget tapte, på facebook!

Vinduet for utlån til Championship o.l åpner snart, da må vi regne med minst et par av de yngre spillerne (og Luke Moore?) forsvinner for en stund.

TV-kamper

TV2 har lagt ut oversikt over tv-kamper de første åtte serierundene, og vi må fortsatt ta i bruk nettet ved flere anledninger.

Søndag 29.8 Liverpool (B) 16:00, TV2PL-HD2

September

Lørdag 11.9 Tottenham (H) 16:00, TV2 Sumo

Lørdag 18.9 Birmingham (H) 16:00, TV2 Sumo

Lørdag 25.9 Arsenal (B) 16:00, TV2PL-HD3

Oktober

Lørdag 2.10 Bolton (H) 16:00, TV2 Sumo

Lørdag 16.10 Man Utd (B) 16:00, TV2PL-HD1 Hovedkamp!

Lørdag 23.10 Fulham (H) 16:00 ???

Mandag 1.11 Blackpool (B) 21:00, TV2PL-HD1 + Live Sky i England. Mandagskamp.

Jeg prøver å følge med, og legger ut informasjonen på terminlisten i menyen til venstre etter hvert som det dukker opp noe nytt. Ellers ser det ut til at det er muligheter for å se kamper i opptak utover kvelden/natta på TV2PL-HD1, for de kampene som ikke går direkte på noen av de tre HD-kanalene.

Statistikker lyver aldri

Før vi sparker i gang den nye sesongen kan vi ta en titt på tidligere PL-oppgjør mot sesongens motstandere. Som mange sikkert er klar over sliter vi veldig mot de fire 'store', mens vi gjør det aller best mot de som nå prøver å utvide begrepet fra fire til fem, nemlig Manchester City. Fire seire på åtte oppgjør er bra, eneste andre klubb vi har et konkret overtak på er Wigan, men det er bare med ett mål, etter to seire hver. West Ham også bør passe seg, tre seire hver har vi der.

Noen mål før sesongen? Slå Stoke, Wolves, Villa, Newcastle og ett av de store? Score mot Liverpool?

Les mer: Statistikker lyver aldri

2010-11 snart i gang!

Ja, så er sommeren på hell, og fotballen i startgropa. NPower-gutta starta uten oss i helga, mens vi fortsatt strever med å få tak i en spiss som kan ydmyke klovnen Hilario i Chelsea-buret om noen dager.

Det har vært en lang fotball-ferie, bare avbrutt av en turnering i Afrika, kanskje på tide med litt oppsummering av sommeren, og forberede seg til Stamford Bridge.

Nye fjes:

Pablo Ibanez. Midtstopper fra Atletico Madrid. Spilte alle Spanias kamper i forrige VM, og på Real Madrids ønskeliste en stund, før han mistet plassen på laget, etter en del dårlige opptredener. Bør være mulig å få ham opp på toppnivå igjen, eller er han helt knekt? 23 landskamper i alt, 28 år, og 192cm høy.

Boaz Myhill. Keeper fra Hull. Har vært i klubben siden tredjedivisjon. Født i USA, oppvokst i Wales, og var seks år i Villa som lilleputt/junior. Har fått åtte landskamper for Wales. Heter egentlig Glyn Oliver Myhill. 27 år, 191cm høy, og vil vel ikke være fornøyd med å sitte på benken? Har virket solid i Hull og bør være en reell utfordrer til Carson. 

Gabriel Tamas og Steven Reid er hentet inn på permanent basis etter suksessfulle låneperioder i vår.

Oppdatert 19/8:  Villas venstreback Nicky Shorey, ex-Reading, Kan han løse våre venstreback-problem, og frigi Cech til et sted han trives? Legesjekken unnagjort, overgangssum avtalt, signert i går, mandag 9/8, overgangssum hemmelig, antydes rundt £1.5 mill.

På vei inn?:


Somen Tchoyi. Offensiv midtbanespiller/ving fra Red Bull Salzburg, med fortid i Odd og Stabæk. Sies å vær nær en overgang, Vi har vel egentlig nok midtbanespillere, men er han god nok, kan han kanskje utvikle seg enda mer?

Farvel til:

Borja Valero: Utlånt i år igjen, nå til Villareal. For god for Albion?

Filipe Teixeira: Ikke fornyet kontrakt, gått til Russisk fotball tror jeg.

Må nesten nevne Robert Koren også. Ikke tilbudt ny kontrakt, supporterne splittet i meningene om dette. God nok til sentral midtbaneplass i PL? Tja...spørs om vi finner ut noe mer.

Kan egentlig ikke komme på flere, men Canadieren Marcus Haber er utlånt til St. Johnstone. Vi må vel også forvente at noen til vil forsvinne, både på lån og permanent for vinduet lukkes 31/8.

Troppen ser da slik ut pr. i dag:

Keepere: Scott carson, Boaz Myhill, Luke Daniels, Dean Kiely

Forsvar: Gonzalo Jara, Gianni Zuiverloon, Steven Reid, Jonas Olsson, Pablo Ibanez, Gabriel Tamas, Abdoulaye Meite, Joe Mattock, Marek Cech, Leon Barnett.

Midtbane: James Morrison, Youssouf Mulumbu, Graham Dorrans, Chris Brunt, Giles Barnes, Jerome Thomas, Ruben Reid.

Angrep: Roman Bednar, Ishmael Miller, Luke Moore, Simon Cox, Chris Wood.

+ diverse unggutter.

Legger ut terminlisten etterhvert, men alle har vel fått med seg at vi møter de fire store i de fire første bortekampene. Hjemme er det Sunderland og Spurs først ut.

Denne sesongen blir PL å finne på TV2, via diverse distributører, men husk at det ofte vil være tre kamper lørdag ettermiddag som IKKE vises direkte. Tv2 Sumo på nett viser tilsynelatende alle kamper direkte, så denne må nok vurderes da vi husker godt at Albions kamper ikke akkurat prioriteres som live-kamper mot middelmådige lag.

Ellers kommer her en noe forsinket gratulasjon til Ford Prefect som vant tippekonkurransen knepent foran Elliott forrige sesong. Vi fortsetter suksessen, kanskje med enda flere deltakere i år, på forumet.

Satser på å komme med mer stoff før lørdag.