2010-11 snart i gang!

Ja, så er sommeren på hell, og fotballen i startgropa. NPower-gutta starta uten oss i helga, mens vi fortsatt strever med å få tak i en spiss som kan ydmyke klovnen Hilario i Chelsea-buret om noen dager.

Det har vært en lang fotball-ferie, bare avbrutt av en turnering i Afrika, kanskje på tide med litt oppsummering av sommeren, og forberede seg til Stamford Bridge.

Nye fjes:

Pablo Ibanez. Midtstopper fra Atletico Madrid. Spilte alle Spanias kamper i forrige VM, og på Real Madrids ønskeliste en stund, før han mistet plassen på laget, etter en del dårlige opptredener. Bør være mulig å få ham opp på toppnivå igjen, eller er han helt knekt? 23 landskamper i alt, 28 år, og 192cm høy.

Boaz Myhill. Keeper fra Hull. Har vært i klubben siden tredjedivisjon. Født i USA, oppvokst i Wales, og var seks år i Villa som lilleputt/junior. Har fått åtte landskamper for Wales. Heter egentlig Glyn Oliver Myhill. 27 år, 191cm høy, og vil vel ikke være fornøyd med å sitte på benken? Har virket solid i Hull og bør være en reell utfordrer til Carson. 

Gabriel Tamas og Steven Reid er hentet inn på permanent basis etter suksessfulle låneperioder i vår.

Oppdatert 19/8:  Villas venstreback Nicky Shorey, ex-Reading, Kan han løse våre venstreback-problem, og frigi Cech til et sted han trives? Legesjekken unnagjort, overgangssum avtalt, signert i går, mandag 9/8, overgangssum hemmelig, antydes rundt £1.5 mill.

På vei inn?:


Somen Tchoyi. Offensiv midtbanespiller/ving fra Red Bull Salzburg, med fortid i Odd og Stabæk. Sies å vær nær en overgang, Vi har vel egentlig nok midtbanespillere, men er han god nok, kan han kanskje utvikle seg enda mer?

Farvel til:

Borja Valero: Utlånt i år igjen, nå til Villareal. For god for Albion?

Filipe Teixeira: Ikke fornyet kontrakt, gått til Russisk fotball tror jeg.

Må nesten nevne Robert Koren også. Ikke tilbudt ny kontrakt, supporterne splittet i meningene om dette. God nok til sentral midtbaneplass i PL? Tja...spørs om vi finner ut noe mer.

Kan egentlig ikke komme på flere, men Canadieren Marcus Haber er utlånt til St. Johnstone. Vi må vel også forvente at noen til vil forsvinne, både på lån og permanent for vinduet lukkes 31/8.

Troppen ser da slik ut pr. i dag:

Keepere: Scott carson, Boaz Myhill, Luke Daniels, Dean Kiely

Forsvar: Gonzalo Jara, Gianni Zuiverloon, Steven Reid, Jonas Olsson, Pablo Ibanez, Gabriel Tamas, Abdoulaye Meite, Joe Mattock, Marek Cech, Leon Barnett.

Midtbane: James Morrison, Youssouf Mulumbu, Graham Dorrans, Chris Brunt, Giles Barnes, Jerome Thomas, Ruben Reid.

Angrep: Roman Bednar, Ishmael Miller, Luke Moore, Simon Cox, Chris Wood.

+ diverse unggutter.

Legger ut terminlisten etterhvert, men alle har vel fått med seg at vi møter de fire store i de fire første bortekampene. Hjemme er det Sunderland og Spurs først ut.

Denne sesongen blir PL å finne på TV2, via diverse distributører, men husk at det ofte vil være tre kamper lørdag ettermiddag som IKKE vises direkte. Tv2 Sumo på nett viser tilsynelatende alle kamper direkte, så denne må nok vurderes da vi husker godt at Albions kamper ikke akkurat prioriteres som live-kamper mot middelmådige lag.

Ellers kommer her en noe forsinket gratulasjon til Ford Prefect som vant tippekonkurransen knepent foran Elliott forrige sesong. Vi fortsetter suksessen, kanskje med enda flere deltakere i år, på forumet.

Satser på å komme med mer stoff før lørdag.