Roberto Di Matteo sparket

Søndag kom nyheten som overrasket mange, men kanskje litt mindre når vi får tenkt oss om. Albion har egentlig vært klassens snille bare når det gjelder å sparke managere i Premier League. Både Mowbray og Robson beholdt jobben de to siste gangene vi rykket ned (Mowbray sa opp selv før sesongstart, mens Robson fikk sparken åtte kamper ut i Championship-sesongen), mens Gary Megson hjelp godt til selv med å få fyken tidlig i 04-05 sesongen. Denne gangen syntes styret at nok var nok, med tretten tap på siste atten kamper, og rusjefart mot nedrykk.

RdM’s assistent Eddie Newton og fitness coach Ade Mafe forsvant sammen med italieneren, og styreformann og majoritetseier Jeremy Peace har foreløpig overlatt roret til førstelagstrener Michael Appleton som er tidligere Albion-spiller med fem års fartstid oppover i trenerhierarkiet i Albion. Hans assistent blir reservelagstrener Keith Downing.

Så hva kan vi forvente oss i nær fremtid? Har Peace en mann på hånden? Eller tror han Appleton er moden nok til å gå rett til PL-jobb?

En del kandidater sier seg selv, PL-managere uten jobb, som Sam Allardyce, Roy Hodgson, Martin O’Neill, Chris Hughton, Steve McClaren. Tidligere Albion-spillere, som Derek McInnes, Martin Jol. Talentfulle unge managere i jobb i divisjonene under, som Sean O’Driscoll, Paul Lambert, Brendan Rogers.

Hvem blir så den heldige? Tiden vil vise, men han får i hvert fall en tøff jobb med å holde et litt slitent Albion-lag oppe.
-----
Oppdateringer:
7/2 Sam Allardyce sier at han ikke er interessert i jobben. Takk gud! Derek McInnes sier han er flattert over å bli linket til jobben, og at han har sterke følelser for klubben, men også at han har det fint i St.Johnstone.