Sesongstart 2011-12

Så er høsten her igjen, og en ny sesong våkner til. Sommeren har vært lang, og det er egentlig godt å ha en stund på året uten å tenke for mye på Albion, men merker nå at det begynner å pirre litt igjen!


Etter den fine våren tyder alt på at vi får et visst forventningstempel på oss. Tabelltipsene jeg har sett så langt plasserer oss på 13-15. plass, og det er vel også rundt der vi må havne for at fansen skal bli tilfredsstilt, men vi blir ofte for godt vant, raskt, og en sesong uten forbedring vil vel uansett bli en liten nedtur? Selv tør jeg ikke håpe på så veldig mye forbedring på sluttposisjonen, men kanskje ha en målsetning om en jevnere sesong, uten å føle vi er med nedrykksstriden for ofte. Gulroten for meg vil være en god cupsesong, på tide med en finale igjen nå.

 I fjor skrev jeg ned noen mål for sesongen, som jeg ikke finner igjen, men det var blant annet å ta mer poeng mot topp fire, slå Newcastle og Villa, Wolves og Stoke etc. Vi gjorde unna flere av disse delmålene, men noen mangler fortsatt. Denne sesongen må vi slå Wolves og Stoke og ta poeng mot Chelsea.

Roy Hodgson rakk ikke vise innkjøpstalentet sitt i vår, og har fortsatt til gode å betale for en spiller når vi har seks dager igjen til seriestart (kan være pungen åpnes veldig snart). Nye fjes så langt er:

Ben Foster: Keeper på lån ut sesongen fra Birmingham. Ganske lokal gutt, fra Leamington Spa. Startet karrieren i Stoke, men fikk ingen kamper for dem de fire sesongene han var der. På utlån til Wrexham ble han oppdaget av Alex Ferguson, og ble hentet til Manchester United. Også her ble det mye benkesliting, og etter fem sesonger (hvorav to utlånt til Watford) og 23 kamper for klubben fant han seg endelig en klubb som førstekeeper, i Birmingham. Her spilte han alle kampene sist sesong, men kunne ikke redde klubben fra nedrykk. Så hva har vi fått? Helt sikkert en keeper som kommanderer feltet bedre enn Carson, men også Foster har gjort en del tabber gjennom årene. Det er også en fare for at han gjør en strålende sesong for oss, men må tilbake til Birmingham hvis de rykker opp. Jeg tror det blir bra! Har noen få landskamper for England, men har sagt han ikke vil være med mer.

Marton Fulop: Keeper på ettårskontrakt, i utgangspunktet som cover for Foster, men har gjort sine saker bra i Sunderland tidligere. Tidligere i Tottenham, og som Foster hatt en del utlån fra klubbene sine. Spilte forrige sesong 35 kamper for Ipswich, men ble erstattet av Fulhams David Stockdale i sommer, så Paul Jewell kan ikke ha vært kjempefornøyd med ham? 24 landskamper for Ungarn.

Zoltan Gera. Midtbanespiller, toårskontrakt, fra Fulham. Trenger vel ingen videre introduksjon. Var fire år i Albion fra 2004-2008, hvorav to sesonger var veldig bra. Uheldig med skader den ene sesongen, men rakk likevel å bli en publikumsyndling. Forhåpentligvis vil han klare å holde samme nivå som tidligere. Målfarlig og arbeidsmaur på en gang. 71 landskamper for Ungarn. Skadet, og utestengt i starten av sesongen.

Billy Jones: Høyreback, kom fra Preston på free transfer. Ut fra tallene kan han minne litt om Joe Mattock, er bare 24 år, men har spilt fast i syv sesonger i Crewe og Preston, 316 kamper, 22 mål totalt. Vi får håpe han ikke minner om Mattock ellers...Kan han gi Reid og Jara kamp om plassen på laget? Blir et steg opp for ham i Premier League, og kanskje ikke klar enda, men har fått treårskontrakt så har god tid på seg. Født i Shrewsbury.

Gareth McAuley: Midtstopper. Gratis fra Ipswich, treårskontrakt. Nordirsk spiller som ikke flyttet til England og proffspill før han var 24 år. Startet da i Lincoln, og gikk via Leicester til Ipswich. Sterk midtstopper, men er han noe forbedring i forhold til Tamas/Ibanez? Vil han merke tempo/fart i PL for godt? 30 landskamper.

Roy Hodgson jakter også en spiss, og skal i skrivende stund ha forhandlet frem en avtale med Reading for Shane Long, til £6 millioner. Bør i tilfelle bli en bra partner til Odemwingie, men ikke alle klarer å ta nivået i PL umiddelbart.

Farvel til:

Scott Carson. Har hatt tre sesonger i målet vårt, men aldri overbevist helt, og prøver nå lykken i Bursaspor i Tyrkia. Overgangssum ukjent, men ca. £1,5 millioner er anslått.

Boaz Myhill. Fikk bare seks kamper i fjor, og var nok aldri i tankene til Hodgson som førstekeeper. Vi kastebyttet da med Birmingham der han er på utlån ut sesongen.

Abdoulaye Méité. Fikk en oppsving i vår etter nesten to sesonger ute i kulden, men ikke nok til å få ny kontrakt. Spiller nå for Dijon i Frankrike.

Gianni Zuiverloon. Back som så ut som et knallkjøp da han kom i 2008, men gradvis ble verre og verre etter hvert som feil ødela selvtilliten hans. For svak plasseringsmessig og på hodet til å spille forsvar slik som ting utviklet seg. Frigitt etter sesongen, nå i Mallorca.

Giles Barnes. Ving som fikk nitten kamper på en drøy sesong for Albion. Stort talent i Derby som ung, ble skadet og fikk sjansen til å komme tilbake på banen under Di Matteo, men klarte aldri å gjøre det godt nok til en fast plass på laget, og avsluttet Albion-karrieren med en forferdelig kamp mot West Ham i vår med Roy Hodgson på tribunen klar til å ta over laget. Frigitt etter sesongen, har skrevet under for Doncaster.

Borja Valero har vi ikke sett noe til de siste sesongene, men det var vel i sommer at hans permanente overgang bort ble gjennomført?

Dette gir oss da denne stallen pr. 9/8:

Keepere: 1 Ben Foster, 13 Marton Fulop, 19 Luke Daniels

Forsvar: 2 Joe Mattock, 3 Jonas Olsson, 4 Marek Cech, 6 Pablo Ibanez, 12 Steven Reid, 18 Gonzalo Jara Reyes, 20 Nicky Shorey, 23 Gareth McAuley, 25 Craig Dawson,, 28 Billy Jones, 30 Gabriel Tamas. Unggutter: 26 James Hurst, 34 Paul Downing, 40 Liam O'Neil, 42 Cameron Gayle.

Midtbane: 5 Somen Tchoyi, 7 James Morrison, 11 Chris Brunt, 14 Jerome Thomas, 17 Graham Dorrans, 21 Youssuf Mulumbu, 22 Zoltan Gera, 29 George Thorne, 33 Paul Scharner. Unggutter: 27 Sam Mantom, 30 Kemar Roofe, 35 Romaine Sawyers.

Angrep: 9 Roman Bednar, 10 Ishmael Miller, 15 Chris Wood, 24 Peter Odemwingie, 31 Simon Cox, 32 Marc-Antoine Fortuné. Unggutter: 36 Adil Nabi, 37 Kayleden Brown, 38 Saido Berahino, 41 Lateef Elford-Alliyu.

Foreløpig er det bare Chris Wood av disse som er utlånt, han er i Birmingham, og kom inn som innbytter i første serierunde. Flere utlån blir det helt sikkert, mens a-lagsspillere som vi kanskje kan forvente at forsvinner er bl.a Ishmael Miller som er i samtaler med Nottingham Forest, Roman Bednar, og kanskje Gonzalo Jara Reyes (han har skiftet navn i sommer....) og Pablo Ibanez?

Keeper bra. Forsvar tja. Olsson er en klippe og selvskreven. Backene ganske bra når de er i form, men skulle gjerne hatt en tanksenter som makker til Olsson. Midtbane ganske bra, det så vi i fjor, og får vi Dorrans i form igjen kan det bli enda bedre. Flere målfarlige spillerer. Angrep bra, spesielt hvis vi får inn en målscorer som kan supplere Odemwingie. Sistnevnte var en stjerne i fjor, men hadde også et veldig lavt bunnivå midtveis i sesongen. Benken tja. Keeper og midtbane tålig bra, kan slite spesielt i midtforsvar og foran hvis vi får skader på stjernespillerne.