Landslagsrunden 02.09.11

Fredag 3. september gikk nok en EM-kvafiseringsrunde mer eller mindre smertefritt for seg, men ikke alle var like heldige som vårt kjære fedreland. Vi tar en titt på hvordan våre helter presterte for sine landslag.

 

Et ungarsk landslag uten Zoltan Gera og Marton Fulop satte svenskene på plass med en 2-1 seier. Jonas Olsson satt på benken for søta bror, og der ble han sittende ut kampen.

Toppscorer Shane Long (skadet, red. anm.) var ikke med Giovanni Trapattonis mannskap i Irlands målløse oppgjør hjemme mot inntil nylig Baggie Marek Cechs Slovakia. Simon Cox fikk derimot en knapp halvtime av kampen da han kom inn for ulvenes Kevin Doyle i det 64. minutt, men var ikke i stand til å skaffe irene tre poeng.

Kaptein Brunt og landslagskaptein McAuley hadde en enda tyngre dag på jobb, da de måtte se seg slått av Serbia 1-0 på eget gress.

Det så veldig lyst ut for Gonzalo Jara Reyes' Chile til pause, da de ledet 2-0 over regjerende Europa-og verdensmestere Spania i deres vennskapskamp som ble spilt i Sveits, av alle plasser, men i andre omgang viste reisen seg å ha blitt for lang for chilenerne, og Barcelonaspillerne Iniesta og Fabregas tok knekken på dem med et 3-2 resultat etter fullspilt kamp.

Alt i alt var det lite å skryte av etter landslagsfredagen annet enn vår egen nasjons seier over Island, så vi ønsker Mozza og Dozza lykke til mot Tsjekkia klokken 16:00 i dag. Førstnevnte ser ut til å starte kampen for gjerrigknarkene lengst nord på balløya.

Vi kan trøste oss med at vårt glødende stoppertalent Craig Dawson satte to (!) fulltreffere i sin debut for Englands u21-landslag på torsdag. Dette er en mann vi skal holde et godt øye med utover sesongen!

Unge Dawson i aksjon for England u21.