Sesongen 2014/15 sparkes i gang!

 

121 spillere har spilt Premier League fotball for Albion i løpet av de åtte sesongene vi nå har vært med i det gode selskap. Her er litt småsnacks du kan lire av deg når vennene dine i United og Liverpool-drakter krangler om hvem som meste fortjener å vinne serien:

Av disse 121 spillerne er:

59 engelske
2 irske
2 nordirske
3 skotske
1 walisisk
54 andre nasjonaliteter


Her har jeg ikke brukt landslagsspill som kriteria, men rett og slett hvor spilleren er født/vokst opp. Noen tvilstilfeller var det. Boaz Myhill har jeg regnet som engelsk, han flyttet til England som 1-åring, mens Robert Earnshaw kom da han var fem, og Berahino vel da han var ti, begge disse står blant utlendingene. 

Engelskmennene har klart flest kamper fra start, men utlendingene har flere innhopp fra benken, og klart flere mål

Jonas Olsson har flest kamper fra start med 153, og ingen innhopp fra benken, men tar vi med kamper som innbytter er det James Morrison som leder med 158 og Chris Brunt har 156.

Totalt åtte spillere har hundre kamper eller mer, det inkluderer Gareth McAuley og Graham Dorrans, som begge har nøyaktig ett hundre.

Kamper PL
Ser vi på toppscorerlisten er det ikke overraskende Peter Odemwingie som topper, og få muligheter for noen å ta ham igjen denne sesongen. Her er de Albion-spillerne med ti mål eller mer.

Mål PL 10 eller mer


Effektiv var han også den godeste Odemwingie, men ser vi konkret på mål pr. kamp er det andre som er bedre, selv om prognosesenteret sikkert ville påpekt at grunnlaget for prosentutregningen sikkert er litt liten…

Williams Martinez troner øverst på listene over mål pr. PL-start og pr. PL-kamp totalt inkl. som innbytter, men som jeg fikk påpekt i går på Twitter, var han også skyld i to baklengsmål i den ene kampen sin, så han er egentlig på minus ett mål.

%mål pr kamp PL

%mål pr kamp


Totalt 56 spillere har kamper, men står uten mål. Et par av disse skiller seg vel litt ut, som angripere med over tjue kamper, men uten mål. Begge vil likevel stå igjen som Albion-legender av ulike årsaker.  (Keepere er utelatt fra denne listen)

Spillere uten PL mål

Ser vi på tallene for innbytterne spesielt vil jeg anta at vi får en ny mann på toppen av listen om ikke så lenge. Gera fungerte oftest som innbytter de siste sesongene (når han ikke var på krykker), rart hvis ikke Dorrans er forbi innen september er over.

Innbyttere PL

Ti spillere har KUN innhopp i PL. Liam O’Neill har muligheten til å komme seg ut av listen denne sesongen, men sjansen er kanskje større for at han kommer til å ta over teten?

innbytter %

Prosentvis innhopp i forhold til totalt antall kamper? Fortuné troner øverst av de med ‘mange’ kamper (35% av sine 80 inn fra benken), men andre med færre kamper scorer høyere prosentvis.

kun innbytter