West Ham (B) søndag 28/11-15, kl. 15:05 (TV2 Sport Premium)

westhamMed stor sannsynlighet vår aller siste kamp på Upton Park (eller Boleyn Ground), søndag. Hvis ikke vi trekker West Ham borte i FA-cupen må vi sørge for å forlate stadion med tre poeng, og siste stikk. West Ham flytter inn på Olympiastadion neste sesong, og Upton Park blir vel leiligheter som så mange andre eldre stadioner er blitt de siste tjue årene eller så. Denne sesongen startet West Ham med to hjemmetap, men har ikke tapt på de neste fire på hjemmebane. Saido Berahino bør spille på søndag hvis statistikken teller, han har scoret i fire av de fem siste, mens Brown Ideye hadde sin store dag i vår i cupkampen i femte runde.

 

WehstHamcupIdeyeSiste møter:

14/15 (H) FA-cup 5.rd 4-0 Ideye 2, Berahino, Morrison
14/15 (B) 1-1 Berahino
14/15 (H) 1-2 Dawson
13/14 (H) 1-0 Berahino
13/14 (B) 3-3 Anelka 2, Berahino
12/13 (B) 1-3 Dorrans
12/13 (H) 0-0
10/11 (H) 3-3 Dorrans, Thomas, selvmål
10/11 (B) 2-2 Odemwingie (str), Ibanez
08/09 (B) 0-0
08/09 (H) 3-2 Morrison, Bednar (str), Brunt

En oversikt over nedlagte baner blant klubbene i dagens Premier League og Championship, medn info om når vi spilte vår siste kamp der:

Sistekampnedagtbane

leedsroadVideobilder fra noen av kampene:

Hull https://www.youtube.com/watch?v=c9toVU7i4Yc
Stoke https://www.youtube.com/watch?v=ehNOqkvNA_4
Rotherham https://www.youtube.com/watch?v=kowROr_36rY
Huddersfield https://www.youtube.com/watch?v=ILMNAy2SXSI

Div nettlenker til nedlagte baner + Upton Park

http://www.irishexaminer.com/sport/soccer/englands-lost-grounds-295918.html
http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/02/10/west-ham-upton-park-demolished-grounds_n_4759200.html
http://www.newhamrecorder.co.uk/news/heritage/west_ham_s_boleyn_ground_through_a_camera_lens_over_the_years_1_3344319

boothferryparkSytten av dagens 44 klubber i de øverste to divisjonene har altså bygget ny stadion i nyere tid (ja, jeg vet MK Dons/Wimbledon her er litt ullen) hvis jeg har husket og dobbeltsjekket riktig på de jeg var i tvil om. Huddersfield først ute i 1994, og så fulgte mange etter de neste ti årene. Rotherham har altså den nyeste stadionen pr. i dag. Når vi spilte vår siste kamp i forhold til nedleggelse avhenger selvsagt om vi har vært i samme divisjon opp gjennom årene. Seks av gangene spilte vi kamp der siste sesongen, men kun en gang spilte vi faktisk den aller siste kampen der. Det var på Victoria Ground i Stoke 4. mai 1997. Vi tapte 1-2, men Andy Hunt fikk æren av å bli tidenes siste målscorer på denne banen (Stoke spilte noen junior/reserve/treningskamper før ny stadion ble tatt i bruk til første seriekamp sesongen etter). Den aller første seriekampen på Victoria Ground fant sted 8. september 1888. Da spilte vi også der, og vant 2-0, etter mål av Joe Wilson og George Woodhall.

HuddsAAndre minneverdige mål i disse kampene var Darren Bradleys poler fra førti meter i Hull i 92/93. I samme kampen scoret også Simon Garner, og han scoret også sitt første mål for Albion i en slik kamp, i Huddersfield samme sesongen.

Garner kom fra Blackburn før 92/93-sesongen. Da hadde han vært i Blackburn i fjorten år, og scoret 192 mål, men gikk til Albion for £30.000 like før gamleklubben, nå med Mike Newell/Alan Shearer foran, spilte sin første Premier League-kamp. Har fikk han langt mindre kamp om plassen. Blant spissene som forsvant etter den skuffende 91/92-sesongen var Gary Bannister, mens Colin West og Don Goodman forlot klubben tidligere i sesongen. Bomkjøpet Paul Williams var fortsatt i klubben, men helt ute i kulden under Ardiles. Eneste alternativet til Taylor og Garner foran ved sesongstart 92/93 var egentlig Gary Robson, som like gjerne spilte på kant, eller midtbane. Garner startet våre elleve første seriekamper, og scoret seks mål. Så måtte han ut med en skadet hamstring i noen kamper. Kom tilbake i kampen borte mot Hull, scoret, gikk ut til pause, og slo opp skaden.

simongarnerInn i angrepet på denne tiden kom Kevin Donovan fra Huddersfield og Luther Blissett på lån fra Watford. Blissett ble avløst med David Speedie etter jul, før Garner var tilbake med seks kamper fra start i mars (ett mål, hans åttende og siste for sesongen) I slutten av mars så nok Ardiles at angrepet måtte forsterkes for å opprettholde trykket for opprykk, og signerte Andy Hunt fra Newcastle, og resten er historie. Simon Garner fikk ni kamper sesongen etter, uten scoring, og forsvant så til Wycombe Wanderers. Senere har han skrevet biografi, sittet i fengsel etter påståtte trusler mot eksen, og jobbet som postmann.
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Simon_GarnerAnnet snacks, i bilder:

filbertstreet

maineroad

millmoor

victoriaground

uptonpark1925

west-ham-upton-park-west-stand-5-august-1994-legendary-football-grounds

uptonpark

Upton-Park-by-air3