Cuper og ligaer

Ett fotball lag uansett hvor i verden det er gjør det beste de kan for å hevde seg i toppen av den ligaen de tilhører og de fleste sikter også høyere en det. Nasjonale og internasjonale mesterskap er vel de fleste lagenes største drøm, her er det både prestisje og veldig mye penger involvert. Men for mange av disse lagene forblir det bare en drøm, de må bare innse at de ikke er gode nok.

England

EFL League One

I England som i mange andre land har de flere store turneringer hvert år, FA Youth Cup er en av dem. Dette er lag som består av ungdom opp til 18 år gamle og har i dag rundt 300 lag som deltar hvert år. Her er det tre lag som dominerer oppe på toppen av listen, Manchester City har så langt ti seire i denne cupen mens Chelsa og Arsenal har syv hver seg. De fleste av lagene her står med kun en seier, også West Bromwich Albion som vant i 1976. Men de har klart seg til finalespill hele tre ganger så langt, ikke dårlig av de unge spillerne.

Det tredje høyeste nivået som er i den Engelsk fotball liga er EFL League One, her har man 24 lag som alle møter hverandre to ganger i løpet av sesongen. Her blir de to beste lagene flyttet opp til EFL Championship mens de lagene som da ligger på tredje til sjette plassen må spille kvalifisering igjen om å klare den tredje opprykks plassen.

EFL League One
EFL League One

EFL League Two

Neste liga under dem ligger EFL League Two, også her stiller det 24 lag. Cup systemet er identisk med League One, de som vinner her rykker opp i League One. Så her er det bare å stå på om man vill avansere videre oppover i ligaene som finnes i England.

EFL Championship

Det nest høyeste nivået i den Engelske fotballen er EFL Championship som ble grunnlagt i 1892. Systemene i ligaene er ganske like, de tre beste lagene her rykker opp i topp ligaen som jo da er Premier League og de da tre dårligste lagene rykker ned til EFL League One. Her har West Bromwich Albion vunnet i 1901/02 og I 1910/11 sesongen og de har klart førsteplassen i Football League Championship og EFL Championship i sesongen 2007/08 og en andre plass i sesongen 2009/10.

Europa Ligaen for menn

Europa Ligaen for men eller UEFA Europa League ble stiftet i 1955 men da under navnet Messebycupen. Da var det ikke ett mesterskap for de forskjellige klubbene men for byene, hadde en by flere lag satte man så sammen en miks i fra disse lagene og stilte så opp i cupen. De første cupene gikk gjerne over flere år før finalen kom opp, litt spennende og artig form for turnering dette. De endret regelverket og lagene fikk delta som de var og by lagene fikk alle stille opp. UEFA tok over ansvaret for denne cupen i 1971 og skiftet da ut navnet til UEFA cupen og det ble gjort flere endringer med årene frem til som den står i dag.

Europa Ligaen for menn
Europa Ligaen for menn