Engelsk fotball

En av de største idrettene i verden er fotballen, det er utrolig stor interesse for fotball verden rundt også her i landet. Men over i England er fotballen virkelig populær, med alle lagene de har der og den ivrige fansen blir det virkelig mye liv på fotball stadionene og i området rundt der kampene foregår. Alle har jo som regel sitt favorittlag som man følger gjennom tykt og tynt og man prøver å få med seg alle kampene som spilles under sesongen.

Mestertitler

Det å få laget som man følger til å avansere og bli med på de ulike cupene som finnes nasjonalt og internasjonalt er jo den store drømmen for disse fotball fantastene. Laget West Bromwich Albion har gjort seg en god del bemerket med å komme til flere finaler og vunnet flere av disse. De vant FA Youth cup i 1976, Ligacupen i 1966, FA cupen har de vunnet fem ganger, FA Chaerity Shield og de har blitt ligamestre. Men som med alle fotballklubbene går det mye opp og ned, noen sesonger gjør de det utrolig bra mens i andre igjen ganske dårlig.

Mestertitler
Mestertitler

FA cupen

Den viktigste cupen som er i England er FA cupen eller som det offisielle navnet er The Fotball Association Challenge Cup, den er ikke bare den viktigste men også verdens eldste fotball turnering. Den aller første finalen ble holdt allerede i 1872. Det er organisasjonen med det samme navnet som styrer denne cupen, The Fotball Association ble etablert i 1863 og de er igjen medlemmer av FIFA og UEFA. West Bromwich Albion ligger høyt oppe på listen over de mestvinnende lagene i denne cupen og de har klart å avansere flere ganger til finalen men laget måtte nøye seg med noen andreplasser også. Det er Arsenal som har vunnet flest ganger i denne cupen, 13 ganger har de klart å hale i land gullet her. Manchester United ligger rett bak med sine 12 seire så det er trangt oppe på toppen av listen nå.

FA Community Shield

FA Community Shield er et trofe som vinneren av kampen som spilles av vinneren av FA cupen og vinneren av Premier League, det er en årlig kamp som har holdt på i mange år men under litt andre navn. Denne konkurransen startet opp i 1898 under navnet Sheriff of London Chariety Shield. Det laget som har vunnet dette troféet flest ganger så langt er Manchester United med hele 21 ganger, første gang i 1908 og siste gangen i 2016. Arsenal og Liverpool ligger på andre plassen med sine 15 pokaler hver. Her vant West Bromwich i 1920 og i 1954.

FA Community Shield
FA Community Shield

Den Engelske Liga Cupen

I Den Engelske Liga Cupen er det lagene som er med i Fotball League og Premier League som kan delta, det er 92 lag som deltar her. Vinneren av denne cupen blir kvalifisert til å bli med i Europaligaen som igjen nok er manges klubber store drøm. Denne cupen ble startet opp i 1960 men da kalte de den for Football League Cup, men som mange andre typer konkurranser skifter de stadig navnet på dem.