Fotball under COVID-19

Fotball under COVID-19

2020 har vært et ekstraordinært år så langt. Ingenting er som før og ennå vet vi ikke hvordan det vil gå med denne pandemien og hvordan den vil påvirke samfunnet. Selv fotballen har fått et skudd for baugen da alt måtte stenges ned på ubestemt tid.  Premier League, Champions League og de andre store ligaene har måtte legge sluttspurten på vent.

Selv de aller største arrangementene som VM, EM og OL har blitt flyttet, noe som aldri før har skjedd i fredstid. Smittefaren er fremdeles stor, og alle klubbene har blitt bedt om å gjøre tiltak. Men nå ser det ut som ting begynner å skje igjen. Vi er ikke lenger nødt til å se færøysk eller kasakhstansk fotball. Mange har blitt glad i Alfurson og Smilov, men nå er det endelig dags for Norsk Eliteserie og engelsk fotball i ekspressfart.

Hvordan ble hverdagen til klubbene og spillerne

Pandemien betydde en helt ny måte å trene på. Alle måtte trene for seg selv, noe vi fikk stort innblikk i på internett. Der kunne spillerne legge ut sine treningsøkter fra hjemmet sitt. De måtte tenke nytt og mange brukte vanlig husarbeid eller hagearbeid som styrketrening. Etter hvert kunne 5 og 5 trene sammen, og senere 20 samlet. Men de måtte alltid holde 1 meters avstand, desinfisere fotballer og utstyr og følge myndighetenes anbefalinger ved mistanke om sykdom. Mange spillere i de utenlandske ligaene fikk påvist sykdommen, men de fleste har blitt friske igjen. Kurvball, Cage ball, tennisfotball, 5-a-side og basse har blitt mer og mer populært for fotballspillere. Søkelys på andre treningsformer har også tiltatt, slik som spinning, styrkeløft og snømåking. Pandemien har fått en stor innvirkning på spillere verden over.

Tilstanden før og etter pandemien COVID-19

Det var mange store matcher som stod for døra da pandemien brøt løs. Semifinaler i Champions League, sluttspill og kvalifisering til EM var bare noen av tingene som skulle utkjempes i den perioden. I de store ligaene var det intens innspurt for å vinne serien, kvalifisere seg for neste års CL, nedrykksstrid, opprykkstrid og ikke minst cupfinaler. Men det eneste som har begynt å se lyst ut, er avgjørelse i seriespillet. Her er noen ligaer og deres stilling før og etter COVID-19 utbruddet.

Premier League

Manu hadde akkurat knust Man. City med 2-0 og ting så litt lysere ut for Solskjær. Likevel var det Liverpool som skalv i buksene, for hva ville skje med deres første tittel på over 20 år? Kanskje vil det løse seg likevel, her er tabellen i juni:

Liverpool 82

Man. City 60

Leicester   54

Primera Division

Ikke alt er som før I øverste divisjon i Spania. Messi er alene om å briljere, selv om både en svenske og en nordmann herjer på Real Sociedad. Vil Barcelona ta sitt n-te trofe eller vil noen andre bryte dem ned fra tronen. Real Madrid venter egentlig på at Ødegård skal bli klar til å styrke troppen.

Barcelona 65

Real Madrid 62

Atletico Madrid 52

Bundesliga

Bundesliga

Før COVID-19 var det artig å være norsk I Bundesliga. Braut Haaland sjokkerer ikke bare konservative tyskere, men fotballfans verden over. Braut Haaland har mange likhetstrekk med spillere som Ronaldo og Ibrahimovic, og skårer på omtrent alt han foretar seg. Kan det se ut til at han sikret andreplassen med sine 2 skåringer i siste kamp, eller kan RB Leipzig komme tilbake?

Bayern München 79

Borussia Dortmund 69

RB Leipzig 63

Serie A

I Serie A er alt som før, bortsett fra at Cristiano Ronaldo har tilført Juventus den gamle dame noe nytt. Noe mer energisk og uovertruffent mangler sidestykke i italiensk fotball. Dessuten har noen lag markert seg mer enn på lenge. Landet har vært sterkt rammet av tragedien.

Juventus 63

Lazio 62

Inter 54