Klær og lån

Klær

Alle mennesker som lever i så å si alle samfunn bruker klær. Klær er en viktig ting å ha på seg fordi den dekker over visse deler av kroppen våres som vi nødvendigvis ikke vil vise til andre. I de fleste samfunn bruker man nok klær i første omgang for å holde seg varm eller tørr. Tenker man på hvordan vi bor her i Norge så er det ikke vanskelig å forstå at man trenger klær. Det er ikke mange dager man kan gå uten klær i Norge uten å bli veldig kald.

Klær er en veldig spennende ting fordi alle bruker dem. Ser du deg rundt er det ingen grenser for hvor mange forskjellige selskaper som lager klær. Hva slags klær liker du best? Det finnes mange forskjellige steder å kjøpe klær. Noen steder er klær veldig billig som hos Fretex eller andre steder hvor du kan kjøpe brukte klær. På motsatt skala finner du veldig dyre klær som kan koste mange tusen eller titusen av kroner. Det finnes ingen grenser på hvor mye penger du kan bruke på klær eller andre ting.

Kjøp og salg

Når du kjøper klær kan du som sagt bruke veldig lite penger fordi du kan kjøpe klær i butikker som selger billige klær eller du kan kjøpe klær hos dem som er dyrere. Har du ikke råd til å kjøpe dyre klær kan det være greit å la være. Det finnes også andre løsninger på hva som kan anskaffes om du fortsatt vil ha noe, selv om du ikke har pengene akkurat nå. Klarer du å finne et billig forbrukslån kan det være løsningen for å kjøpe de klærne du ønsker å kjøpe. Kjøper du dyre klær kun fordi det er et statussymbol er dette i seg selv ikke så bra hvis du ikke har penger til å kjøpe disse klærne.

Klær og etikk

Det finnes mange forskjellige aspekter du bør tenke på når du kjøper klær som du kanskje ikke tenkte på før. Når du nå kjøper klær kan det være greit å vite hvor klærne har blitt laget og under hva slags vilkår disse klærne ble laget. Det er dessverre slik at mange selskaper ønsker å tjene mer penger enn de trenger å tjene bare for å få mer penger tilbake til sine eiere. Når noen tjener mer penger er det ofte slik at det går utover noen andre. Hvem det går utover kommer veldig an på hva de gjør. Det beste som finnes er om du kan kjøpe klær fra noen som setter arbeidernes liv og helse først. Det gjøres ved at de har gode kår samtidig som de har gode lønninger og får som fortjent. Nivået på lønningene varierer fra hvor man lager klærne, men sett på hvor mye folk tjener i det landet man produserer så må det være lønninger som folk kan leve av.