Noen av West Bromwich sine landslagspillere

Som vi kort har vært inne på tidligere, har West Bromwich hatt en rekke spillere på landslaget opp gjennom årene. Det å bli litt bedre kjent med noen av disse, er tema for denne artikkelen. Jeg har valgt ut litt tilfeldige spillere, og alle sammen er fra tiden etter krigen. Laget hadde mange spillere på landslaget, også før siste verdenskrig. Men jeg har valgt spillere som var aktive fra 1950-årene, og frem til 1980-tallet.

Derek T Kevan
Derek T Kevan

Derek T Kevan

Denne spilleren hadde sin lengste periode nettopp i West Bromwich, hvor han spilte i hele 10 sesonger. Han var spiss og en effektiv målscorer, for West Bromwich scoret han hele 157 mål – i løpet av drøyt 260 kamper. Toppåret hans var i 1961-1962, da han ble toppscorer sammen med Ray Crawford fra Ipswich. I løpet av årene 1957 til 1961 ble det hele 14 landskamper på spissen fra West Bromwich, og han scoret ikke mindre enn 8 mål for landet sitt. Den største bragden er uten tvil, da han scoret 2 mål under fotball VM i 1958. I 1969 la Kevan opp som fotballspiller.           

Peter S Barnes

Vi forflytter oss en del å fremover i tid, og skal i hovedsak holde oss til perioden 1976-1982. Barnes var en toppspiller av rang, det kan nevnes at han i 1976 ble kåret til årets unge spiller. Det ble hele 22 landskamper på Barnes, og ut av dette ble det 5 mål på hans statistikk. På lik linje med mange andre spiller, byttet han en del lag opp gjennom årene. Perioden hans i West Bromwich var fra 1979 til 1981, altså ikke veldig mange sesonger for West Bromwich.

Dyr spiller

Men han ble kjøpt opp av West Bromwich, for en svimlende sum på godt over 750 000 pund. Dette var på den tiden rekord, i pris for en enkeltspiller i England. Men det var vel brukte penger for klubben, og han ble faktisk toppscorer i sesongen 1980-1981 for West Bromwich. Det er mye som kan skrives å sies om Barnes, men dette var i hovedtrekk det som skjedde i hans tid i West Bromwich også med tanke på hans innsats på landslaget. Etter en del klubbytter på 1980-tallet, valgte Barnes å legge opp som aktiv fotballspiller i 1991.

Bryan Robson
Bryan Robson

Bryan Robson spiller og trener

Robson spilte kun for to klubber i løpet av sin karriere som fotballspiller, dette var klubbene West Bromwich og Manchester United. Det ble hele 90 landskamper på Robson, og han hadde plassen sin på midtbanen. Han hadde en spennende og ikke minst aktiv karriere som fotballspiller, og senere som trener for landslaget i Thailand.

Raskeste mål i VM

Det var under kampen mot Frankrike i 1982, at Robson scoret før halvminuttet var spilt. Dette huskes han for den dag i dag, og det sies at dette er rekord i VM-sammenheng i alle fall. Han har også vært manager og trener for en rekke engelske lag, i løpet av sin karriere. Det var alt for denne gang, men plutselig kommer det mer fotballstoff folkens!